REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Lovato34 napisał(a):Ja bym tak pochopnie nie odrzucał 3,2 V6...bo to jeden z lepszych jednostek VW..
Tylko pytanie czy za 25k kupi się coś zdrowego..skoro Golf V R32 zaczynają się od dobrych 40 tys..za rocznik 2006..
No i problem taki manual bezpieczniejszy ale nie wykorzystasz potencjału tego silnika, DSG szybkie i bez problemu osiągasz 5,8 do setki..ale trzeba dbać i znowuż olej itd..
Po zmianie wydechu na coś mocniejszego można + 10-15 KM liczyć czy jakaś optymalizacja oprogramowania..
Strasznie trzymają cenę tego typu auta..Golf IV R32 raczej nie do kupienia poniżej 25 tys..
Golf V tak jak mówiłem 40+...
Ale fajnie brzmienie..no 6 cylindrów a nie np nudne i bez polotu 4 + turbo..
Zależy co kto chce..to jest inna bajka, dla konsensów marki...
Najlepiej się każdym przejechać Focus ST czy Megane RS to coś innego i 3,2 V6 też..
1,8T mimo że to tez VW to zupełnie inna bajka więc..zależy kto co..
Tylko jak dla mnie za mały budżet masz..i nie sądzę żeby za 25k ktoś sprzedawał zdrowego 3,2 V6...bo jak kupisz zajeżdżony to jest kaplica bo rozrząd jak do roboty no to kilka dobrych tys zł...sprzęgło tez nie jest tanie..
Jakieś uszczelnienia to wszystko pociąga sporo roboty i dużych kosztów.
I z tego co wiem większość twierdzi że takie cacka..3,2 V6, 4,2 V8 itp..lepiej przy poważniejszych usterkach naprawiać w ASO...
Natomiast mój komentarz jest taki jak wiesz co kupujesz to ok..ale jak nie..to faktycznie może propozycja która podał Kieł? 1,8T Audi A3 poprzedniej generacji?
Tańszy a też fajnie jeździ szczególnie po wzmocnieniu i zwiększeniu mocy, bo to turbo...