Sportowy samochód - 5 drzwi, 10-12 tys. zł

23 Lip 2014, 15:24

Witam,

Planuje zakup samochodu o charakterze sportowym do kwoty 10-12 tys.

Czego oczekiwałbym od samochodu:
-sportowy wygląd wyróżniający się na ulicach
-5 drzwi (dość często istnieje potrzeba przewozu osób na tylnej kanapie)
-spalanie do 11/12 litrów max
-klima
-alufelgi
-elektryczne szyby
-opłacalne założenie instalacji gazowej
-szyberdach (opcjonalnie, nie jest to warunek konieczny)

Auta ktore mi sie podobaja: Mitsubishi Eclipse 3 generacja (jest po prostu boski) i Toyota Celic. Wlasnie takiego wygladu oczekuje od auta - tylko niestety nie są one 5 drzwiowe.

Dzieki z gory za fachową pomoc! :)

Pozdrawiam!
And1Player
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Lip 2014, 18:32

Jeśli chodzi o 3 drzwiowe:
- Honda Prelude V
- Ford Cougar
- Nissan 200sx

4/5 drzwiowe:
- może jakaś starsza Subaru Impreza?
- Mazda 323f (na swój sposób jest sportowy :mrgreen: )
Trify
Początkujący

Auto: Peugeot 5008 / Mercedes W203
Silnik: 2.0 HDI / 1.8 KOMPR

23 Lip 2014, 18:54

Trify napisał(a):Jeśli chodzi o 3 drzwiowe:
- Honda Prelude V
- Ford Cougar
- Nissan 200sx

Do tych dorzucę Puga 406 coupe oraz Astre Bertone

A co do 5 drzwiowych to Mondeo ST200 i BMW e36 <-- te 2 oprócz sportowego wyglądu same w sobie są sportowe, oczywiście BMW z mocnym silnikiem i w m pakiecie na pewno.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lip 2014, 16:16

Dzięki za propozycje!

Kurcze, tak naprawde żadne z tych aut 5 drzwiowych nie za bardzo przypadły mi do gustu - BMW fajne, ale niestety ten tył zbyt kanciasty.

Może jednak przypomnia Wam sie jakis samochod 5 drzwiowy z bryły podobny do Mitsubishi Eclipse czy Toyota Celica.

Pozdrawiam:)
And1Player
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Lip 2014, 17:00

5 drzwiowy o sportowym wyglądzie cieżka sprawa hm dla mnie sportowy wygląd ma seat leon 1 ale to juz twoj gust co o tym myslisz ? A tak to moze jeszcze Mitsubishi Galant ? :D Jesli bmw tył ci nie odpowiada to moze a3 ma bardziej okrągły tyłeczek :lol:

To tak samo seat leon wersja top sport/cupra a to tez vw a jest to piekne auto i szybkie. Nie mówiłem zeby ,,tuningowac'' audicy ale audi a3 ma dosc dynamiczny wyglad moim zdaniem jesli jest to osoba mloda to w sam raz bo co ma sobie moze kupic fiata punto ktorym szaleją dziadki na działki ? ;) Takie jest moje zdanie

Sory bardzo mam tube i co w tym złego ;] ?
Ostatnio edytowany przez krizz 24 Lip 2014, 19:15, edytowano w sumie 2 razy
krizz
Początkujący

Prawo jazdy: 10 12 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lip 2014, 19:02

A3 koniecznie w es lajnie z tedeikiem pod maską i magicznym przebiegiem 160 tysięcy na blacie. Do zestawu tuba do bagażnika, zestaw płyt disco polo (koniecznie Ona tańczy dla mnie") Proponuję jeszcze obniżyć zawias poprzez ucięcie sprężyn i z rynny zrobić końcówkę na tłumik. teraz tylko pod remize wyrywać blachary :ok:

krizz nie ośmieszaj się Audi to VW z innym znaczkiem a Volkswagen = auto dla ludu :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lip 2014, 19:15

Taka prawda :wink: przeciętny Polak stojąc pomiędzy Peugeotem z udokumentowaną historią a "prestiżowym" Audi czy VW sprowadzonym z zachodu, skręconym licznikiem i niejasną historią wybierze niestety opcję nr2 bo "jak podjeżdżam pod kościół to sie ludzie oglądajo za mojo prestirzowo furo"...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lip 2014, 19:19

Tylko ze puegot tez moze miec licznik przekrecony nakrecic filmik i wstawic ? znajomy ma peugota 206 98 r i przebieg 50km podobno orginalny podobno hahaha zalosne, boli was ze niemieckie auta są lepsze widocznie :) .
krizz
Początkujący

24 Lip 2014, 19:27

Niemieckie auta (najczęściej koncern VAG) nie są warte swojej ceny szczególnie te nowsze więc nie masz co się spuszczać.
Np. takie Audi jest dla ludzi co nie znają się na samochodach, bo zawsze BMW czy Mercedes będzie lepszy. VW dla takich co myślą aby je potem szybko opchnąć.
Nikt nie kupuje tych aut dla trwałości jak np. japończyka tylko dlatego, że mogą pójść na szrot i kupić część - czujesz różnicę?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

24 Lip 2014, 19:42

Tylko np podam Ci przykład pięknie stylistycznie auta peugot 407/laguna 2 przed fl a dośc awaryjne i do tego droga naprawa elektrycznych zabawek czasami lepiej kupic proste auto jakim jest golf i sie nim cieszyć ludzia nie wiele jest do szczescia potrzebne. Niz pozniej pchac sie w francuza ktory jest dosc drogi w naprawach :). Japonskie auta cudo sam chcialem kupic mazde 6 ale korozja i to mnie odstrasza niestety kolega wyzej pisał o zabezpieczeniach nie wiem nie znam sie przejde się do blacharza zapytam i czy daje gwarancje i ile to wyniesie, Auta VW sa w tym dobre ze jest ich duzo szczesci, zamienniki bd tanie a jesli ktos nie chce oklepanego golfa moze kupic mniej spotykanego toledo lub bore takie jest moje zdanie. A koledze tu polecałem leona 1 / galanta i audi a3 a to jego wybor co wybierze :). :ok:
krizz
Początkujący

24 Lip 2014, 19:43

krizz napisał(a):boli was ze niemieckie auta są lepsze widocznie .

A świstak siedzi i zawija..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lip 2014, 19:47

Krizz zostaw dla siebie te gloryfikujące poglądy na temat VAG :roll: nie ma tu zbyt wielu fanów tego koncernu więc nikt cie nie będzie wspierał ani bronił :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lip 2014, 19:49

krizz napisał(a):Auta VW sa w tym dobre ze jest ich duzo szczesci, zamienniki bd tanie

ja wole kupić auto, do którego nie musze ciągle coś kupować i wymieniać części :ok:

krizz napisał(a):moze kupic mniej spotykanego toledo lub bore

bardzo mało spotykane, rzeczywiście :D

Jakoś dziwnym trafem ludzie na tym forum ogarnięci w temacie motoryzacji nie jeżdżą VAGami pewnie dlatego, że mają pojęcie o autach a nie polegają na bezsensownych opiniach i stereotypach.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

24 Lip 2014, 19:52

Niemieckie można łatwiej sprzedać, bo ludzie na nie "lecą" nieważne czy są dobre czy nie (mam swój przykład). Mnie osobiście niedawno udało się sprzedać VW Passata B6 dodatkowo z 2.0 TDI za przyzwoite pieniądze ( kupiec raczej młody >40lat). Zainteresowanie było spore, bo nawet po sprzedaniu miałem 2 telefony konkretnych klientów, którzy wcześniej go oglądali) :mrgreen: I jak się to wytłumaczy 8) :?:
Trify
Początkujący

Auto: Peugeot 5008 / Mercedes W203
Silnik: 2.0 HDI / 1.8 KOMPR

24 Lip 2014, 19:54

Sory za kolejny post ale musze to napisać :
To co oferujecie może hm laguna 2 ? Francuskie auto napewno dobrę ( królowa lawet ) skarbona bez dna, dla mnie najlepsze są niemieckie i japonczyki jak chcesz się wyrozniać to kup sobie mazde RX-8 ;) , a tak na marginesie napewno będziecie się wyrozniac fordem lub mazdą korozją napewno was zauważa ;) wkońcu ruda

Pozdrawiam :)
krizz
Początkujący