08 Kwi 2016, 05:41
Jest jeszcze ford focus ST w kombi, jednak osobiście nie wybrałbym go. Gdyby dostał odświeżony silnik, rozważałbym go.
Akurat jestem na tym samym etapie co Ty, więc szukam podobnych aut, jednak z większym naciskiem na rodzinę. Stąd moje oczy też kieruję ku skodzie octavii RS230/superbie 280KM 4x4, oraz cuprze ST z dsg.
Jeżeli rozważasz leona, to krążą plotki o nowszej wersji tego lata - 300 KM z 4x4, ale ile w tym prawdy, to nie wiem. Cenowo musiałby być pomiędzy cupra 290 a golfem R.
Co do dwóch samochodów, które wybrałeś. Civic jest ciaśniejszy w środku, plastik nie najwyższej klasy. Akurat mi bardzo podoba się te futurystyczne wnętrze i elementy dekoracyjne. Fotele są bardzo dobre. (rozważałem ten samochód, ale sprzedawca oznajmił, że do jazdy z dzieckiem to nie jest to za dobre auto).
Leona jeszcze nie widziałem. Peugeot jakościowo i serwisowo, wygląda dobrze. Nie ryzykowałbym wyboru cytrynki, ale co do Renault, nie miałbym już zastrzeżeń.
Btw. jest jeszcze gulietta QV, ale hmmm jej przód mi nie odpowiada, wielka kierownica.