Sportowy samochód do 3,5tys!

25 Cze 2010, 14:47

Ja bym brał CC Sporting. Z tego co się orientuje to blacha jest w ocynku, ale nie wiem czy wszystkie modele czy jakieś konkretne roczniki. Po za tym części taniutkie.

Może jeszcze Suzuki Swift, ale to auto jak i CC Sporting nie ma nic wspólnego z autem sportowym.
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

25 Cze 2010, 16:02

Też polecam CC Sporting, małe zwrotne autko, stosunkowo młode rocznikowo, blacha w ocynku a osiągami niewiele ustępuje Calibrze 2.0
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

25 Cze 2010, 18:13

U mnie w mieście i w dodatku mojej dzielnicy jest do sprzedania Cali,synka który nią jeżdzi znam i w dodatku widuje tą Cali co jakiś czas.
Mowa o niej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Cze 2010, 18:41

Jasiek90 napisał(a):
domols1 napisał(a):ejjj wezcie sobie jaj nie robcie i offtopa przy okazji i poradzcie mu cos ;PP a moze merca 190 z duuuuuuuuuuuuuuuuuzym silnikiem jakims ? ;>

Merc 190 jest droższy niż e30 więc logiczne, że skoro na dobre BMW nie ma szans to na Merca tym bardziej.
CC sporting może jeszcze nadawać się do jazdy za te pieniądze i to jego bym najbardziej polecał.

Na allegro E30 są droższe. Z tym, że dużo jest po swapie albo do sportu, więc to trochę psuje obraz, ogólnie chyba w podobnych cenach są.

krikus napisał(a):Też polecam CC Sporting, małe zwrotne autko, stosunkowo młode rocznikowo, blacha w ocynku a osiągami niewiele ustępuje Calibrze 2.0

:roll: :?:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Cze 2010, 21:24

Sportowy samochód do 3,5k zł i spalanie 7-8 l. ??
Hmm...
Ciekawi mnie, co masz na myśli pisząc "sportowy samochód"? Ponieważ za taką kasę nie dostaniesz żadnego sprawnego sportowego samochodu, to jasne jak słońce. Poza tym, żaden z nich nie spali średnio 7 litrów benzyny :P

Moim zdaniem: Pozostaje szukać samochodów z segmentu B/C o odpowiednim stosunku mocy do masy :P

jiGsaw napisał(a):
krikus napisał(a):Też polecam CC Sporting, małe zwrotne autko, stosunkowo młode rocznikowo, blacha w ocynku a osiągami niewiele ustępuje Calibrze 2.0

:roll: :?:

Może chodziło mu o "kalibre". Czyli zakatowaną, dobitą gazem kupionym za 300zł i montowanym u pana Zdzicha za flachę i poruszającą się na kołach 235/30/18 :lol:
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

25 Cze 2010, 22:38

krikus miewa skłonności do fantazjowania z tego co widzę ;) Gdzie Cienias a gdzie Calibra? Co tu porównywać, seryjne Seicento jest szybsze od CC Sporting i to tyle z jego sportowości ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...

26 Cze 2010, 09:49

Jedyne co przychodzi do głowy to wspominana Calibra albo Probe I z tym że przy tych autach ciężko z utrzymaniem spalania o którym pisałeś :mrgreen:
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

26 Cze 2010, 11:31

a ja bym polecił coś takiego:

[link do oferty na Allegro wygasł]
chociaż bardziej mi się podoba ten starszy model (ehhh jak ta Integral w rajdach kiedyś śmigała http://lh6.ggpht.com/archaniolsfa/R6otn ... egrale.jpg )

lub

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ten chociaż brzmi jak sportowy (

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

)

Corrado też ciekawa propozycja, ale chyba nie za te pieniądze
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

26 Cze 2010, 13:00

Kierunkowskaz napisał(a):krikus miewa skłonności do fantazjowania z tego co widzę ;) Gdzie Cienias a gdzie Calibra? Co tu porównywać, seryjne Seicento jest szybsze od CC Sporting i to tyle z jego sportowości ;)
Stary silnik Calibry ważącej ponad tonę pozwala jej osiągnąć setkę w ~~11 sek, CC Sporting 1.1 i.e. ważące około 700kg rozwija ją w 13,5 sek. Więc cóż tu za róznice? Zob na tego "muła" - CC Sporting ->

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Co chciałeś powiedzieć tym ze seryjne SC (899ccm) jest szybsze od CC Sporting 1.1, czyżby dziewięćsetka była mocniejsza?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

26 Cze 2010, 13:16

Stary... 2.5s do przepaść, w dodatku z rolki, czy na wyższych prędkościach taki cienias już nie istnieje...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Cze 2010, 13:19

jiGsaw napisał(a):na wyższych prędkościach taki cienias już nie istnieje...
A to tak! zgadzam sie z tym. Chodziło mi tylko o przyspieszenie 0-100 że nie ma znaczących różnic.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

26 Cze 2010, 14:17

Mała różnica? Calibra z najsłabszym silnikiem osiąga setkę w 10 sekund a Cienias w 13,8. To prawie 4 sekundy różnicy. Mało? :roll: Poza tym nie ma co porównywać elastyczności tych aut. Cienias łapie muła przy wyższej prędkości, Calibra nie. Porównaj chociażby katalogową prędkość maksymalną, różnica ponad 50 na korzyść Opla ;)

Mówiąc o Seicento miałem na myśli porównanie seryjnego Seicento 1.1 i CC Sporting 1.1 ;) W tym porównaniu Seicento wypada minimalnie lepiej pod względem osiągów, dlatego śmiem twierdzić że Sporting to tylko zderzaki w kolorze nadwozia i parę zbędnych bajerów ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

26 Cze 2010, 16:10

fakt calibra fajne autko jak do 3,5tys ale sam zoabcz silnik 2.0 spalanie piekne pewnie i przy tym jeszcze malo 115km, moj kolega ma eclipse 1 i ma 2.0 i 150km... to CC 1.1 kupic albo z silnikiem 1,4 od stilo i ma 100KM takie mle autko;)

[ Dodano: Sob Cze 26, 2010 17:17 ]
a civic 1.3 dobre autko?:PP
Jacu69
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

26 Cze 2010, 18:24

Troszke mułowaty silniczek,no chyba że będziesz smigał głównie po mieście to będzie wporządku,gorzej z trasą.Do autora tematu a co powiesz na takie coś:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Fieścina z tym silnikiem naprawde daje rade i ma niezłego kopa.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - a to to samo co powyżej.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Cze 2010, 19:36

barol91 napisał(a):http://otomoto.pl/volkswa...-C13898686.html - a to to samo co powyżej.

W 1988r tego modelu juz nie produkowali,chyba ze 1988r ale "składak" i dlatego taka
a nie inna cena... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014