Jacu69 napisał(a):moze zaczekam sobie do stycznia i za 5tys moze kupi civica coupe 1,5 z 94' heh..
Oj coś mi się zdaje, że nie bardzo znasz realia kupowania 15-20 letniego Civica.
Na coupe to sobie uszykuj co najmniej 9000zł, a może trafi się egzemplarz który przez dłuższy czas nie sprawi większych problemów oraz będzie w miarę trzymał seryjną moc i osiągi. Może nawet uda się fuksem taniej, po negocjacjach (choć wątpię). Ale za 5000zł... hmm, np. ja nie odważyłbym się kupować jakiegokolwiek Civica 5-generacji za takie pieniądze, szczególnie coupe, bo to byłaby skarbonka bez dna. Już bardziej celował bym w "żelazko" (4-gen.) 1.3-1.5L, do 5000 zł może dałoby radę się zmieścić ze wszystkimi opłatami za ubezpieczenie i rejestrację, a może nawet zostałoby coś na ewentualną wymianę jakichś tam części eksploatacyjnych, jeśli byłaby taka potrzeba.
Ale to tylko moje zdanie. Z resztą, z roku na rok coraz trudniej jest trafić na zadbanego Civica z 4-5 generacji, co w sumie jakoś specjalnie dziwne nie jest, niestety.
Tak trochę z innej beczki, ludzie czasami myślą, że wszystko co japońskie to magiczne i się nie psuje
więc można kupować za "grosze".
Ależ psuje się i to bardzo, tak samo jak wszystko inne co jest katowane przez 80% swojego żywota. A tak jest w przypadku popularnych, starszych japońskich samochodów, którymi jeżdżą prawie wyłącznie młodziaki i serwisują je czasami drutem i młotkiem
Tak czy inaczej, powodzenia.
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.