Sportowy samochód do 3,5tys!

26 Cze 2010, 22:24

Jak nie produkowali,to Polo to jest Polo II które było produkowane w latach 1981-1990.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2010, 12:10

Mi sie podoba najbardziej civic i ta calibra;p ale np spalanie civica 1,5 ile by wynosilo?? i calibry 2.0??
Jacu69
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

27 Cze 2010, 12:38

ja mysle ze civic 7-8 l a calibra okolo 10 pewnie
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Cze 2010, 18:30

civic 1,5 chyba dobrze chodzi?? ma na pokladzie 101km wiec mysle ze jakis bucik nawet jest
Jacu69
Nowicjusz

27 Cze 2010, 18:44

Żelazko 1.5 ma 90km i w miarę się zbiera spod świateł, do miasta styknie mocy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Cze 2010, 21:06

Zależy jeszcze o którą generacja chodzi bo jeśli mowa o Civicu V generacji to za te pieniądze zapomnij.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...

29 Cze 2010, 18:22

jak nie kupie ?? [link do oferty na Allegro wygasł]
Jacu69
Nowicjusz

29 Cze 2010, 18:37

Na zdjęciach zawsze będzie wyglądało ok ale jedż zobacz je sobie w realu.Wogóle większość Civiców V gen do 4tys.zł to zajechane szroty.Ta z linku ma inny odcień lakieru drzwi kierowcy a tylnego błotnika po tej samej stronie.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 19:27

No, to jest właśnie typowe myślenie polaka. "Jak nie kupie jak na Allegro po tyle stoi?". Właśnie dlatego wydaje się ludziom, że auta w miarę dobrym stanie są jakieś przesadnie drogie, bo przecież taki sam na Allegro jest o wiele tańszy... Ostatnio nawet mi kumpel powiedział, że za 2,5 tyś on ma zamiar kupić Golfa III.

Moim zdaniem nie ma już co kombinować. Znajdź cokolwiek w dobrym stanie, a będzie dobrze.
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

29 Cze 2010, 19:46

Rozmawiałem przed chwilą ze znajomym,zaczął mi opowiadać ze jakiś jego kolega kupił sobie Civica V gen z 93roku za 3tys.zł a ten mu tekstem że na złomie lepsze stoją bo w kiepskim stanie ponoć jest :mrgreen: i podpisuje sie po tym co napisał Frugo znajdz w tej cenie auto które jeżdzi (które jest w jak najlepszym stanie) bo w tej cenie nie ma co sie rozglądać za wszelkiego rodzaju Civicami,Calibram,Golfami itp.,w tej cenie najbardziej liczy sie stan auta a nie rocznik.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2010, 16:04

moze zaczekam sobie do stycznia i za 5tys moze kupi civica coupe 1,5 z 94' heh..
Jacu69
Nowicjusz

01 Lip 2010, 16:40

Jeśli Ci sie nie śpieszy to poczekaj bo za 5tys znajdziesz już Civica V w db stanie.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lip 2010, 02:00

Jacu69 napisał(a):moze zaczekam sobie do stycznia i za 5tys moze kupi civica coupe 1,5 z 94' heh..

Oj coś mi się zdaje, że nie bardzo znasz realia kupowania 15-20 letniego Civica.

Na coupe to sobie uszykuj co najmniej 9000zł, a może trafi się egzemplarz który przez dłuższy czas nie sprawi większych problemów oraz będzie w miarę trzymał seryjną moc i osiągi. Może nawet uda się fuksem taniej, po negocjacjach (choć wątpię). Ale za 5000zł... hmm, np. ja nie odważyłbym się kupować jakiegokolwiek Civica 5-generacji za takie pieniądze, szczególnie coupe, bo to byłaby skarbonka bez dna. Już bardziej celował bym w "żelazko" (4-gen.) 1.3-1.5L, do 5000 zł może dałoby radę się zmieścić ze wszystkimi opłatami za ubezpieczenie i rejestrację, a może nawet zostałoby coś na ewentualną wymianę jakichś tam części eksploatacyjnych, jeśli byłaby taka potrzeba.
Ale to tylko moje zdanie. Z resztą, z roku na rok coraz trudniej jest trafić na zadbanego Civica z 4-5 generacji, co w sumie jakoś specjalnie dziwne nie jest, niestety.

Tak trochę z innej beczki, ludzie czasami myślą, że wszystko co japońskie to magiczne i się nie psuje :) więc można kupować za "grosze".
Ależ psuje się i to bardzo, tak samo jak wszystko inne co jest katowane przez 80% swojego żywota. A tak jest w przypadku popularnych, starszych japońskich samochodów, którymi jeżdżą prawie wyłącznie młodziaki i serwisują je czasami drutem i młotkiem :lol:

Tak czy inaczej, powodzenia.
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

02 Lip 2010, 12:02

Nie przesadzajmy znowu,na dobry egzemplarz Civica V gen trzeba mieć z 5koła.Ostatnio będąc z kumplem w jednym komisie u mnie na mieście stał własnie Civic V,92rok,piękny niebieski kolorek,za 4500zł i widać było że naprawde był uszanowany.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lip 2010, 13:07

Dlatego napisałem, że to tylko moje zdanie. Bo ja rok temu szukałem 5-gen. i wiem na co trafiałem.
Mechanikiem niestety nie jestem, więc szukam doinwestowanych i zadbanych sztuk :)
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21