Sportowy samochód do +/- 30 tys zł

06 Sie 2013, 01:11

jiGsaw napisał(a):Impreza wrx byla sportowa tylko w pierwszej generacji,

Generalnie sądzę że impreza 1 wrx jest i tak nie do kupienia w UE bo ma kiere RHD natomiast odpowiednik japońskiego wrx-a był GT-ek na naszym rynku. STi też w imprezie1 dotyczyło aut RHD.
Dopiero w imprezie 2 na rynki EU był wrx i sti
Generalnie jak na to nie patrzeć to do 30k i tak lepiej nie ryzykować zakupu sti.
Co do Mki uważam że super propozycja, o wiele bardziej sportowa niż wrx tylko że i tak autor tematu wspominał e46 a tak naprawdę starczy tylko na e36 M.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Sie 2013, 16:08

mPower blednie przy każdym dobrze uzbrojonym subaru POD WRC
( nie wdaję się tu w szczegóły czy to wrx , sti itp , itd)

Mki są dobre na asfalcie, ale czy coś więcej ?? z resztą tak samo jak RS , AMG itp.

Zależy jak kto interpretuje słowo "SPORTOWE" .
Dla mnie sportowy samochód powinien radzić sobie znakomicie na szutrze i9 innych nawierzchniach.
Bo mistrzem prostej (i zakrętów przy wspomaganiach) oraz palonej gumy może być każdy .

ps Ja nie doradzałem nigdy autorowi IMPREZY STI . Chciałem zaznaczyć różnicę między szybkimi asfaltowcami , a prawdziwymi SPORTOWYMI rajdówkami .
Tak samo jak nie przeglądałem z tego powodu cen SUBARU SZYBKI.

""Sportowy samochód do +/- 30 tys zł"" a nie ze sportowymi ambicjami .

I tak zaraz wywalicie swoje żale . TRUDNO
wyśmiewajcie mnie, besztajcie mnie , ja zdania nie zmienię :no:
nie urwałem się wczoraj z choinki przyjaciele.
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

06 Sie 2013, 20:46

Magda93 napisał(a):mPower blednie przy każdym dobrze uzbrojonym subaru POD WRC

Twoje porównanie M3 i WRX jest takie samo jak porównanie roweru górskiego z kolarzówką. Czyli dwa różne pojazdy.
Nie ma takiego czegoś jak uzbrojenie auta pod WuRCa.

Magda93 napisał(a):( nie wdaję się tu w szczegóły czy to wrx , sti itp , itd)

To jest błąd ponieważ często tu się doradza zakup konkretnego auta nie zwracając uwagi na szczegóły i nie znając się na tym.
Dam Ci porównanie jak ktoś zapytą się Ciebie o audi a4 1,8t to polecisz audi rs4 nie wdając się w szczegóły?
Magda93 napisał(a):Mki są dobre na asfalcie, ale czy coś więcej ?? z resztą tak samo jak RS , AMG itp.

Nie dziel sobie na literki tylko na rodzaj napędu i przeznaczenie auta, jedne są lepsze tu a inne tam. Czy myślisz że WRXem zrobisz coś na szuterku???
Magda93 napisał(a):Zależy jak kto interpretuje słowo "SPORTOWE" .
Dla mnie sportowy samochód powinien radzić sobie znakomicie na szutrze i9 innych nawierzchniach.
Bo mistrzem prostej (i zakrętów przy wspomaganiach) oraz palonej gumy może być każdy

To to już jest masakrą co napisałaś, nie znasz się na sportowych autach to po co piszesz takie głupoty? Klęska..... :no:
Magda93 napisał(a):ps Ja nie doradzałem nigdy autorowi IMPREZY STI . Chciałem zaznaczyć różnicę między szybkimi asfaltowcami , a prawdziwymi SPORTOWYMI rajdówkami .
Tak samo jak nie przeglądałem z tego powodu cen SUBARU SZYBKI.

Wypisujesz tak skrajne głupoty że nawet trudno dyskutować. Jakie prawdziwe RAJDÓWKI!!!!! Prawdziwa rajdówka kosztuje 3/4 miliona zł. a do tego nie służy do zwykłej jazdy.
Jaką chcesz zaznaczyć różnice jak nawet dla Ciebie WRX to to samo co STi a Mka to zwykłe auto.
Magda93 napisał(a):"Sportowy samochód do +/- 30 tys zł"" a nie ze sportowymi ambicjami .

Zrozum że nie ma na ulicę auta sportowego w ujęciu torowym, wszystkie auta mają ambicje mniejsze lub większe.
Pojedż chociaż raz na tor zwykłym autem to gwarantuje Ci że rozpadnie się po 8min. jazdy. Jeżeli to będzie jakieś bardziej sportowe auto to może wytrzyma 20min.

MASAKRA....
szybki
Moderator - Tuning

07 Sie 2013, 00:13

Szkoda słów, magda93 z taką wiedzą to polecam forum gospodyń domowych... pomylić wrx z sti to tak jak pomylić 328i z m3 albo s4 z rs4... (lub jeszcze gorzej).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Sie 2013, 09:19

szybki napisał(a):Jaką chcesz zaznaczyć różnice jak nawet dla Ciebie WRX to to samo co STi a Mka to zwykłe auto.

widzę że słabo u ciebie z czytania ze zrozumieniem.
Nie zrozumiałeś że powiedziałem o tym że wolałbym nawet WRXa od M3

jiGsaw napisał(a):magda93 z taką wiedzą to polecam forum gospodyń domowych..

a czym ty się pochwaliłeś teraz ?
a ty co , dyrektor forum obsługi młota pneumatycznego :lol: ?

szybki napisał(a):Czy myślisz że WRXem zrobisz coś na szuterku???

więcej niż M"pałerkiem"

Reasumując.
Przeczytajcie jeszcze raz wszystko ze zrozumieniem bo wasze kierowanie moich wypowiedzi na jakiś inny dziwny tor ( typu: Nie odróżniasz wrx od sti , porównujesz rower górski do kolarzówki ) , tylko dlatego że nie rozumiecie, nie podzielacie , mojego zdania jest żałosne . I jakże uwłaczające waszemu MOTORYZACYJNEMU ego :oops: .

Teraz pytanie .
Który z was jeździł prawdziwym subau sti i bmw M POWER ?

pewnie obydwaj :lol:

Z mojej strony toby było na tyle .
Ostatnio edytowany przez Magda93 07 Sie 2013, 09:39, edytowano w sumie 2 razy
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Sie 2013, 09:32

Magda93 napisał(a):Nie zrozumiałeś że powiedziałem o tym że wolałbym nawet WRXa od M3

No nie zrozumiałem, bo trudno zrozumieć to porównanie.
Magda93 napisał(a):więcej niż M"pałerkiem"

A widziałeś że tak mówisz, czy tylko znowu teoria się kłania.

Moja rada jest taka:
Nie pogrążaj się bo jeżeli przy innych autach stosujesz takie teorie to współczuje osobom którym doradzisz.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z4: roadster przyszłości
    Nowe elementy zewnętrzne, staranne modyfikacje we wnętrzu, nowy pakiet wyposażenia i nowy podstawowy wariant silnikowy BMW Z4 powodują, że na salonie NAIAS 2013 w Detroit samochód będzie wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie ...

07 Sie 2013, 09:48

szybki napisał(a):Moja rada jest taka:
Nie pogrążaj się bo jeżeli przy innych autach stosujesz takie teorie to współczuje osobom którym doradzisz.

Bo widzisz.... Ja udzielam się wtedy kiedy mogę się podzielić swoim doświadczeniem z danym modelem .
Nie potrafiłbym jak ty wypowiadać się na temat aut którymi nie jeździłeś , ale w gazecie napisali i koledzy na warsztacie tak mówili .
tyle, PROSTE

ale niech każdy sam oceni
nie mam zamiaru wdawać się w kłótnie z ekspertami za dychę
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Sie 2013, 10:14

Magda93 napisał(a):Nie potrafiłbym jak ty wypowiadać się na temat aut którymi nie jeździłeś , ale w gazecie pisali i koledzy na warsztacie tak mówili .

Magda93 napisał(a):Teraz pytanie .
Który z was jeździł prawdziwym subau sti i bmw M POWER ?

Tak się skałada że jeździłem każdym z aut o których coś mówię...
Oczywiście jeżeli zrobiłem mało kilometrów albo nie spotykam auta na co dzień zaznaczam ten fakt.
Teraz moge spokojnie zaznaczyć że posiadałem MkęE36 3,2 i gotowałem ją do bólu zresztą jeździła nią K.Pilarczyk, upalam teraz (nie swoje) mocno wydłubane EVO9, co do STi to tydzień temu ostatni raz jechałem wersją 460KM. Osobiście (hobbystycznie) zajmuje się 2JZetami i dłubałem przy SRach.
Zasób garażowy moich najbliższych frendów też jest bardzo ciekawy ale pewnie napiszesz że to nie prawda :D

P.S.

Często bywam na torze w Ułężu i w Nowym Mieście nad Pilicą zapraszam....
szybki
Moderator - Tuning

07 Sie 2013, 10:24

Szkoda komentować, napisałeś/aś (bo nie wiem jak mam się zwracać do kogoś z damskim nickiem piszącym w męskiej formie...), że mka to auto do upalania, a nie sportowe co jest wierutną bzdurą, więc przyjmij na klatę krytykę, bo fakty świadczą przeciwko Tobie (piszesz wierutne bzdury na publicznym forum, więc należy liczyć się z tego typu komentarzami).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW