Sportowy samochód do 50/60 tysięcy

18 Sty 2017, 18:06

Witam. Prawo jazdy mam od roku, na pierwsze auto kupiłem forda focusa 1.8 TDDI żeby nauczyć się jeździć, aktualnie rozglądam się za czymś mocniejszym, interesują mnie auta sportowe, takie które wyróżniają się wyglądem. Najlepiej jakby miały 4 miejsca, co do silnika to nie mam jakiś wymagać, chociaż te minimum 150 koni. Nie chcę napędu na tył, najlepiej na 4ry koła. Do tego aby wyposażenie było dosyć bogate.
A więc tak, zależy mi na: wyglądzie, napędzie na 4ry koła, spalaniu do 15/20l, i bogatym wyposażeniu.
kwota: 50/60 tyś. razem z opłatami.
Za niedługo stuknie mi 19 lat.
Najbardziej podoba mi się nissan skyline r34 ale wiadomo jak z dostępnością.

//miesięcznie jeżdżę ok. 4tyś km do szkoły i z powrotem (drogi wiejskie, często jednak także po mieście), czasem dłuższe wypady w bieszczady.
//Może być również cabrio.
Ambro1337
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 05 2016
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

18 Sty 2017, 18:26

Pojemność bez różnicy?
Suzuki Kizashi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
SAAB 9-3
Lexus IS250 AWD
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ford
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] niby mają jakieś zdjęcia jak wyglądał w stanach,można sprawdzić autko

A tak to jakieś vagi z quattrem tylko silniki takie sobie
Ostatnio edytowany przez Kieł, 18 Sty 2017, 18:29, edytowano w sumie 1 raz
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

18 Sty 2017, 18:29

Pojemność bez różnicy, bardzo ładny jest ten lexus, aczkolwiek brakuje mi w nim takiego sportowego stylu, może coś bardziej z nadwoziem coupe? Kwota może być lekko nadszarpnięta.
Ambro1337
Nowicjusz

18 Sty 2017, 18:44

Sprawdź
Alfe romuo Brera i 159 oba modele Q4
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

18 Sty 2017, 21:50

A co myślą Panowie o sprowadzeniu skylin'a z niemczech, badz poczekaniu na jakis model z japonii. Z tego co widzialem to ostatnio byl sprowadzany za 45 tys zl po oplatach, teraz jest jakis w rybniku za 40 tys. Niestety bez napedu na 4ry kola i z troche slabym silnikiem. Warto czekac na ten samochod? Moze to i dziecinne marzenie, lecz mam mozliwosci finansowe i wlasnie chcialbym je spelnic.
Ambro1337
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda nocą - czy to dobry pomysł?
    Korki i wysokie temperatury są bardzo męczące i stresujące, więc część kierowców decyduje się w okresie letnim na jazdę nocą. Jednak gdy unikamy jednych uciążliwości podróżowania, niestety mogą pojawiać się ...