Sportowy samochodzik

28 Mar 2008, 20:10

witam chciałbym sobie kupić w miarę szybkie auto tak zeby mialo ze 100KM ze sportowym wyglądem do 10 000 zl doradźcie mi co można za takie pieniądze kupić
pablo07
Nowicjusz

28 Mar 2008, 20:21

Za tą cene BMW320
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Mar 2008, 20:39

Honda CRX
greyt
Początkujący

28 Mar 2008, 23:33

Może samochód dla Lanserów czyli Calibra:D:D:D

HONDA CIVIC CUPE 125KM
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Audi 90

Mazda 323 TURBO

Mercedes 420

BMW 628

BMW 330

BMW 325

Honda Prelude

Opel Calibra

Nissan 200 SX

Wybór nalezy do Ciebie:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

28 Mar 2008, 23:48

no najbardziej ta honda Prelude mi sie podoba ;d tylko ta co jest na otomoto to ma kierownice z prawej strony ;da co sadzicie o tych Preludach mniej więcej ile części kosztują i ile pala ??
pablo07
Nowicjusz

29 Mar 2008, 00:41

Fiat coupe
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć po dziurach, wyrwach w nawierzchni?
    Nie zawsze kierowca ma możliwość ominięcia dziury w nawierzchni – czasem nie zdąży przed nią wyhamować, czasem jej ominięcie wiąże się ze zbyt gwałtownym i nagłym manewrem, który może zaskoczyć innych uczestników ...

29 Mar 2008, 13:20

Ojj sorki niezauwązyłem;]

Masz tutaj z kierą z lewej;]

[url]

Teraz o tym Autku

Całokształt:
Wiadomo że jak ktoś szuka auta rodzinnego ,ekonomicznego,bez wyrazu ,którym chce się przemieszczać z miejsca na miejsce to z dala od tego modelu.Auto ludzi z pasją ,potrafiących zadbać o tą slicznotkę.Ona w zamian za troskę naprawdę potrafi się miło odpłacić.Dziwią mnie komentarze o małej ilości miejsca,przecież to typowe auto dla kawalera czy panny:) i chyba każdy kto je kupuje to widzi.Jesli chodzi o wygodę to wszystko tak jak w każdym innym aucie klasy średniej.Wada ta o której wszyscy miłośnicy tak naprawdę dobrze wiedzą to rdzewiejące progi.Jak ktoś kupuje to radzę odkręcić plastiki z progów,kupić środek do konserwacjim i jedziemy,no chyba że ktoś nas ubiegł,wtedy gratuluję.Auto stoi nisko więc przy wsiadaniu czy wysiadaniu trzeba zejsc piętro niżej:)Spalanie w aucie 13-14 letnim z takim silnikiem wedle życzenia.Jesli ktoś lubi jechać i poczuć to co te autko potrafi na 2jce czy 3jce trzeba się przygotować na liczbę 11-12 w zależności na jakim paliwie wiadomo lpg 12l.Jak ktoś chce się majstatycznie toczyć czy poprostu lubi jezdzić oszczędnie pomalutku to wynik poniżej 9 litrów benzyny spalanie srednie nie jest wydarzeniem.Dla amatorów mega oszczędności dodam że na trasie do 100km/h można naprawde się zdziwić i zajrzeć pod maskę, czy jedziemy 2litrówką czy 1.2.Jestem pod wrażeniem technologi jaką honda na początku lat 90 już operowała kiedy inni jeżdzili jeszcze na gaznikach nie mówiąc o vti zmiennej fazie rozrządu.Silnik silniejszy 2.2 polecam już naprawdę amatorom szybszej jazdy z doświadczeniem.Zawieszenie jak każdego auta nie na polskie dziury i koleiny ale nie jakoś mega delikatne.Wszystko zależy czego oczekujemy od samochodu bo niektórym inżynierom z tuzinem dzieciaków nie polecam, a mimo to kupują,to nie jest autko do wożenia waszych brzuszków 50km/h w zabudowanym :)Poza tym linia tego auta i uroda jak jedzie jeszcze na ładnych felgach do dziś robi wrażenie.

Stosunek jakość/cena
Za te pieniądze ta jakość i technologia naprawdę może zadawalać jeśli oczywiscie auto zadbane.W srodku wysoka jakość wykończeń nie jest to na pewno standard w latach 90 ,porównaj sobie wnętrze innych aut z tego roku:) a częsci w zależności od silnika ale do 2 litrowego jest wszystko dostępne bo to popularny silnik w innych modelach a ceny normalne jak do innych aut.

Karoseria: w typowych miejscach poprostu rdza ale bez tragedii,
[/url]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Mar 2008, 13:45

Ode mnie krótka piłka ;)
Sam zamierzam za jakiś czas kupić autko sportowe w podobnym przedziale cenowym i mam kilka faworytów którzy moim zdaniem są najlepsze/najładniejsze. Radzę Ci żebyś zobaczył auta na żywo, bo często zdarza się że auto jest ładne na zdjęciu a w rzeczywistości zdecydowanie nie (i na odwrót jak było w moim przypadku). A więc Fiat coupe (jak zobaczysz na ulicy to dopiero będzie szok :D), Ford Probe II generacja (prawdziwa bestia szybkości), Ford Puma (na żywo robi naprawdę dobre wrażenie, jest chyba najbardziej ekonomiczne). W sumie to są moim zdaniem najważniejsze auta ale jest jeszcze poza tym: hyundai coupe, Honda Prelude, Nissan 200 SX, Opel Tigra. Reszta według mnie nie jest zbyt sportowa jeśli chodzi o wygląd. Pozdro
...Kiedy zapalisz silnik i usłyszysz ryk, wtedy dopiero poczujesz tą moc...
krzychu0073
Nowicjusz

29 Mar 2008, 15:18

pierwsza mysla jaka przyszla mi do glowy byl opel calibra ale najchetniej z silnikiem 2.0l 16V 4x4 Turbo (204 KM), to dopiero ma odrzut a poza tym ma naped na 4 kola wiec jest bezpieczny.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

29 Mar 2008, 15:31

Jwedyną wadą Hondy jest to że jest 4-osobowa.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

29 Mar 2008, 16:05

a to jest wada ?? :)
krzychu0073
Nowicjusz

29 Mar 2008, 16:05

a to jest wada ?? :)
krzychu0073
Nowicjusz

29 Mar 2008, 16:21

Raczej to nie wada tylko zaleta:D Bo więcej bagażu mozna załadować bo chyba ludzie tam niewsiądą;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Mar 2008, 16:32

Moim zdaniem to wada bo nieraz chcesz kogoś zabrać a tu co?? nie ma miejsca. Zadko sie jeździ w 5 osób. Ale tak jak dla mnie jest to wada bo co tydzień jest mi potrzebny samochód na 5 osób.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

29 Mar 2008, 17:25

a według mnie jeśli to jest naprawdę wielki problem to mozna by wyjąć to przegrodzenie....
krzychu0073
Nowicjusz