Sportowy suv?czy to przejdzie?

14 Lut 2008, 18:24

Na tegorocznym salonie w Detroit przedstawiono wersje prokukcyjnaX6.Auto trafi na europejski rynek w maju tego roku.BMW twierdzi ze to auto stworzy całkiem nową grupę samochodów nazwana przez Niemców SAC czyli Sport Activity Coupe.Recepta na sukces mają byc mocne silniki (od235 do 408KM),dopracowana konstrukcja oraz dość skomplikowany napęd na 4 koła.Moim zdaniem BMW X6 okaże sie hitem,może nie u nas,ale na zachodzie napewno.A Wy co o nim myślcie?Odniesie sukces czy raczej porażkę?

P.S zdjecia poniżej przedstawiają koncept tego modelu.

http://www.edbmw.com/blog/wp-content/up ... 20copy.jpg
http://www.momist.com/uploaded_images/BMW-X6-749777.jpg
[link do AutoGaleria wygasł]
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

14 Lut 2008, 18:55

dla mnie to bedzie duży sukces, X6 jest przepiękne. Zobaczymy jak cenowo bedzie stać.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

24 Lut 2008, 11:42

Według mnie x6 ma szanse stać sie przebojem, jeżeli bmw ustali odpowiednia cenę jak na ten samochód. Auto prwezentuje się ładnie co jest dziś jednym z powodów kupna samochodu.
mati16
Nowicjusz

24 Lut 2008, 13:12

przejdzie
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

24 Lut 2008, 16:22

Nic nowego.
Wcześniej osobówki z napędem 4x4 wypuściło Audi (allroad) i Volvo (cross country). Z tym, że były to kombi.
Nie wspomnę o Subaru, którego wszystkie modele mają napęd na 4 koła.

BMW miało dość skromną ofertę modeli, teraz stara się to nadrobić.
Mówienie, że tworzą zupełnie nowy segment ject moim zdaniem przesadzone. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

26 Lut 2008, 20:03

Dlaczego przesadzone?Ja tylko napisałem to co mówią panowie z BMW,chociaż przyznaje im racje.Tak naprawdę X6 nie ma bezpośredniego konkurenta na rynku.Nie ma drugiego takiego samochodu,no chyba,że Range Rover Sport...Ale to i tak nie to samo.BMW ma za dynamiczne kształty na SUV-a.Ten samochód naprawdę należy do nowego segmentu który BMW specjalnie dla niego stworzył :)
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Bartosza Ostałowskiego w płomieniach!
    Bartosz Ostałowski jest wyjątkowym drifterem. Jako pierwszy Polak gościł w kultowym programie The Grand Tour. Ponadto, jest jedynym na świecie posiadaczem zawodowej licencji FIA, mimo że auto prowadzi bez użycia rąk. Poprzez ...
    MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...

28 Lut 2008, 14:30

Range Rover Sport przy tym BMW to autobus. :wink:

Nowy segment bo podnieśli zwykłą osobówkę na zawieszeniu, napompowali błotniki i dali napęd 4x4 nie jest pojęciem przesadzonym? Toż to zwykła osobówka o zmodyfikowanym wyglądzie (bardziej muskularna sylwetka).
Suzuki SX4 i Fiat Sedici to pierwsi członkowie tego ""segmentu". Mają tylko słabsze silniki. Oprócz tego BMW czymś się od nich różni?

Nowy segment bo 400KM pod maskę włożyli....
Dla mnie to auta osobowe z napędem na 4 koła. I tyle. :mrgreen:

A panowie z BMW niech gadają ile chcą. To zwykły marketingowy bełkot. :lol:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Mar 2008, 15:13

ja myślę, że to nie przejdzie. pozatym Suzuki SX4 i Fiat Sedici to inna klasa samochodów, one są zrobione na podstawie małych hatchbacków, a to X6 jest wielkości Chevroleta Captiva'y
osa54
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Mar 2008, 17:21

Bez obrazy,ale porównywanie BMW X6 do Suzuki SX4 jest trochę głupie.Suzuki i Fiat to tylko hattbacki z napędem na 4 koła.A BMW X6 ma wymiary X5 tylko ze ściętym tyłem.Poza tym każdy SUV to nic innego jak podniesione kombi :)
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Mar 2008, 18:09

stolarz1 napisał(a):SUV to nic innego jak podniesione kombi :)

bez obrazy, nie wierz co to suv :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Mar 2008, 15:13

Heh. Jeżeli SUV to podniesione kombi to właśnie Audi A6 Allroad czy Volvo V70 Cross Country są SUV-ami :). Bo są kombi i w porównaniu do zwykłych wersji są podniesione. Więc audi Q7 i Volvo XC90 to już terenówki! :D
A tak poważnie BMW X6 bardzo mi sie podoba i myślę, że może odnieść sukces ale nowy segment to to nie jest...
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

03 Mar 2008, 20:29

źle mnie zrozumiałeś.To było coś w rodzaju przenośni,a chodziło o to,że SUV to samochód,który jest połączeniem terenówki i auta osobowego.Od terenówki różni się tym,że może sobie radzić w terenie,ale nie musi.Natomiast z autem osobowym ma wspólne to,że zapewnia wysoki komfort podróżowania,w przeciwieństwie do niekiedy twardo zawieszonych i kiepsko wyposażonych terenówek jak np:Land Rover Defender.Czyli SUV to coś w rodzaju luksusowej terenówki.
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Mar 2008, 20:38

SUV nie SUV znajdzie swoich nabywców...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam