Sportowy tłumik w aucie

04 Lut 2009, 21:09

mam pytanie czyn się różni cały tłumik od koncówki samej tłumika czy obydwa zmieniają głos.mianowicie chciałbym miec sportowy dzwięk samochodu i czy zmiana na taki wydech powoduje wieksze spalanie auta wieksze uszkodzenie tłumika czy podobne bo sie nie orientuje a chciałbym to wiedziec.
tomekwiacek
Nowicjusz

05 Lut 2009, 00:06

Powiedz jakie masz auto.. ogólnie zmiana tłumika czy końcówki żeby auto buczało to jest niestety wielka wiocha.. większość robi to w autach które nie mają nawet 100 KM :/.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Lut 2009, 00:38

w ogule tak jak kolega mówi wiocha jak ch...a pozatym niektóre te tłumiki wyglądaja jakby to było poprostu wiadro przystawione bez dna i wielki mi tłumik weź ja rozumiem tłumik gdzie kure auto ma ponad 300 KM tak jak np w moim E500 jest 326KM i nawet tłumik niepotrzebny dałem tylko delikatny ale jest ;) i tutaj pasuje :D a nie jak niektórzy do punto wkładaja gruby tłumik że kure weź wiocha wyjechac
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

05 Lut 2009, 12:30

chce tłumik do lanosa 1.6 106km
tomekwiacek
Nowicjusz

05 Lut 2009, 13:34

najlepiej jakiś delikatny bo taki duzy to będzie wiochą wiało mówie ci.
Zordrak
Początkujący

05 Lut 2009, 14:16

A ja polecam, jeśli już, to założyć tylko końcówkę za 15 zł z "chromu" na wydech żeby zakryć rdzę i żeby to estetycznie wyglądało, żadnej zmiany dźwięku... w lanosie dążył bym do wyciszenia auta a nie pogłośnienia, w końcu nie jest to wóz do sportowej jazdy.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
    Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...

05 Lut 2009, 14:21

można i tak ;)
Zordrak
Początkujący

05 Lut 2009, 14:33

qki007 napisał(a):A ja polecam, jeśli już, to założyć tylko końcówkę za 15 zł z "chromu" na wydech żeby zakryć rdzę i żeby to estetycznie wyglądało, żadnej zmiany dźwięku... w lanosie dążył bym do wyciszenia auta a nie pogłośnienia, w końcu nie jest to wóz do sportowej jazdy.

popieram kolege :) rowniez jestem zdania ze widok samochodu w ktorym nadmiar mocy mozna odczuc tylko zrzucajac go w przepasc (dobre przyspieszenie ;) ), a ktory slychac z pol kilometra jest wiocha...
tym bardziej ze samochody z przyslowiowa "moca" nie w kazdym zakresie obrotow sa glosne :)
cayman9
Początkujący