REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
arky napisał(a):Autor wolałby silnik diesla, ale jednocześnie oczekuje sportowego zacięcia w aucie z czterocylindrowym klekotem pod maską. Może po prostu kolega Raziel chciał dać alternatywne rozwiązanie, które da znacznie więcej frajdy z jazdy niż diesel?
arky napisał(a):jest całkiem udanym motorem.
arky napisał(a):Owszem, ma kilka bolączek praktycznie jak każdy silnik, ale czy dużo to bym nie powiedzia
arky napisał(a):2.0 TDI PD to mimo wszystko znacznie gorszy motor.
arky napisał(a):ale czy dużo to bym nie powiedział
arky napisał(a):Przerobiłem kilka 1.8T i 2.0 TFSI i niegdy nie spotkałem się i nie słyszałem o pękających turbinach, chyba, że mowa o znaczących przebiegach.
arky napisał(a):pompy oleju to wada, ale występująca nie tak często i jej zużycie postępuje powoli, co przy odpowiedniej profilaktyce można wystarczająco szybko zdiagnozować i rozwiązać problem.
arky napisał(a):Dodatkowo po zakupie profilaktyczna wymiana łańcucha napędzajacego wałki i napinacz + popychacz pompy paliwa.
trainpro napisał(a):1. nagar
2. wariator faz rozrządu i wycierająca się krzywka wałka ssącego
3. wadliwa pompa olejowa
4. nietrwałe i pękające turbiny k03 (podobnie jak w 1.8t), to nie to samo co żywotne k04-064 z cupry
Bartolekk napisał(a):O jakiej wersji mówisz?
Bartolekk napisał(a):tzn nagar to ponoć bolączka wolnossących
Bartolekk napisał(a):pompy oleju nie robił
trainpro napisał(a):1. nagar
2. wariator faz rozrządu i wycierająca się krzywka wałka ssącego
3. wadliwa pompa olejowa
4. nietrwałe i pękające turbiny k03 (podobnie jak w 1.8t), to nie to samo co żywotne k04-064 z cupry