Renault Laguna- po FL to udane auto, wyeliminowane zostało większość kluczowych awarii z wersji przed modernizacją. Wszystkie benzyniaki w zasadzie godne polecenia, oprócz wersji z oznaczeniem IDE (bodaj 2.0 140KM). Nie jestem tylko pewien czy zmieści się do niego 5os z bagażem, bo to auto nie grzeszy przestrzenią wewnątrz
Volvo S80 - koncepcja zgoła inna od laguny (sedan). Bardzo dużo miejsca w środku, duży bagażnik. Technika bardzo porządna. Silniki wytrzymują bardzo duże przebiegi (prym wiedzie 2.5 r5 TDI). Jeśli auto jest zadbane nie psuje się praktycznie nic. Czytałem kiedyś test długodystansowy tego auta, i na dystansie bodaj 200 000km oprócz pojedynczych części zawieszenia (chodziło bodaj o wachacze;polskie drogi), nie było robione nic, oprócz rzeczy eksploatacyjnych. Części trochę droższe niż do Renault czy aut popularnych marek. Nie jestem tylko przekonany wobec kwestii sedana i przewożenia wózka. Ale to może dlatego, że nigdy nie przewoziłem
![Mr. Green :mrgreen:]()
kwestia przymiarki. Dość łatwo o dobry egzemplarz, bo Volvo na rynku wtórnym jest w cieniu Audi, Mercedesa czy BMW
Audi a6 - auto ponad przeciętnie trwałe, pochodzące jeszcze z czasów, gdy auta budowało się jeszcze dla klienta a nie dla kasy, chociaż to już był schyłek tej epoki. W zasadzie awaryjność wynika ze zmęczenia i nieprawidłowej opieki serwisowej aut. Należy uważać na drogie i delikatne aluminiowe wachacze w zawieszeniu. Jak ognia unikaj 2.5 TDI
V6(coś innego, gorszego niż w Volvo, chociaż silnik tego samego koncernu). Optimum to 2.4 V6. Ciężko o dobry egzemplarz.przymiarki. Duży i ustawny bagażnik