Sposób na przegryzione kable

29 Paź 2008, 13:08

Witam. Mam problem! Już trzy razy wymieniałem kable zapłonowe po przegryzieniu przez "coś". Czy macie może jakiś sprawdzony sposób aby zapobiec dalszym wymianom? Pomóżcie
fricel
Nowicjusz

29 Paź 2008, 13:17

Najlepszy sposób to wywabić gryzonie z pod maski.........
v40
Początkujący

29 Paź 2008, 18:16

Ja wiem tylko w jaki sposób?
fricel
Nowicjusz

29 Paź 2008, 18:34

Próbuj zostawić na noc gdzieś blisko kabli trutę na gryzonie i przy samochodzie też :) powinno pomóc.
Fiat Tipo 1.4 AGT cat i.e. dla mnie bomba POZDRO
blyskacz17
Nowicjusz

Miejscowość: Car city

29 Paź 2008, 19:22

blyskacz17 napisał(a):Próbuj zostawić na noc gdzieś blisko kabli trutę na gryzonie i przy samochodzie też :) powinno pomóc.

A co bedzie gdy mysz najje sie trutki i zdechnie pod tapicerka, wydzielając przyjemna woń? :evil: Ja bym proponował odstraszacz ultradźwiekowy plus ewentualna łapke na gryzonie.
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość

30 Paź 2008, 01:05

Slyszalem ze takie szkody najczesciej wyrzadzaja kuny domowe... podobno te odstraszacze ultradzwiekowe nie dzialaja, z kolei ponoc pomaga kostka toaletowa powieszona gdzies pod maska...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...

31 Paź 2008, 10:39

Odstraszacz ultra mam w garażu, i z obserwacji widze, ze działa, mam rozłożona trutkę i odstraszacz, gdy był on podłaczony był spokój, a gdy zabrałem go gdzie inndziej (bo tu nie ma przecież myszy) trutka momentalnie zaczeła znikać... czyli cos tam daje.

Z odstraszaniem zapachowym to jest tak, ze to co mysz poczuje, poczujemy i my w samochodzie. No ale coś za coś :/
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość

01 Lis 2008, 00:21

Hello. Mialem podobny problem jak Ty. To co mi pomoglo, to ultradzwiekowy odstraszach zasilany bezposrednio z akumulatora. Koniecznie po kazdej "wizycie" kuny domowej umyj dokladnie silnik i komore silnika. W innym przypadku bedziesz mial te wizyty systematycznie. Podobno pomaga wiazka siersci od psa zawieszona kolo silnika.
Antares69
Nowicjusz
Awatar użytkownika