Spotkanie z krawężnikiem

16 Maj 2020, 13:08

Przy uderzeniu bokiem przednim lewym kołem zauważam ,że włączona jest trakcja która czasem miga i w tym czasie odcina paliwo co skutkuje tym że auto nie reaguję na pedał gazu felga jest nieco skrzywiona trzeba ją wyprostować i jak zauważyłem jest skrzywiona końcówka drążka kierowniczego czy to może być przyczyną że nie mogę normalnie jechać nie mówiąc o tym że kierownica i koła nie są do siebie proporcjonalnie proste . proszę o odpowiedź kogoś kto miał coś podobnego lub zna się na rzeczy co mogło się stać :D
Adrian223
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

16 Maj 2020, 14:36

Wymień skrzywione elementy , przywróć aby kierownica była we właściwym położeniu do jazdy na wprost a wszystko powinno wrócić do normy. Robiłem nie dawno wymianę w Volvo końcówek kierowniczych i jednego drążka . Po wymianie kierownica była skręcona o jakieś 30 stopni i działy się takie rzeczy. Po wstępnym wyregulowaniu tak aby kierownica była prosto można było jechać na geometrię bez włączania się kontroli trakcji.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

16 Maj 2020, 14:41

a wiadomo ile kosztuje sprawdzenie geometrii pojazdu i ile kosztuje korekta tego?
Adrian223
Nowicjusz

16 Maj 2020, 14:51

U mnie w okolicy sprawdzenie z regulacją zbieżności z przodu od 60 do około 80 ZŁ. Przy regulacji również tyłu jeśli się reguluje to dwa razy tyle. Co kraj to obyczaj. Słyszałem że we Wrocławiu za sam przód to już ponad 100 ZŁ.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tatra – nietypowa czeska ciężarówka
    Tatra – czeski producent samochodów ciężarowych słynie z niekonwencjonalnych rozwiązań technicznych, a jego pojazdy są synonimem mobilności w najtrudniejszych warunkach terenowych. Korzystając z zaproszenia, ...