Sprawdzenie auta przek zakupem - peugeot - ASO czy jakaś firma ?

05 Mar 2016, 17:45

gdzie lepiej sprawdzić auto przed zakupem ? gdzie uzyskam 100% szczegółów, gdzie będę miał pewność, że sprawdzono wszystko poprawnie ?
mar19861986
Początkujący

Zdjęcia: 8
Miejscowość: Czaplinek
Prawo jazdy: 29 09 2004
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Ford Mondeo Mk3 sedan 2006
Silnik: 1.8 PB
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

05 Mar 2016, 21:18

Nie sprawdzają firmy czy serwisy tylko ludzie którzy w nich pracują :) kompetencje pracownika są nierówne innemu pracownikowi. U nas wiesz kto będzie Ci sprawdzał auto w ASO wiesz że będzie to mechanik ale jakie ma doświadczenie to znak zapytania.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

05 Mar 2016, 21:50

ale ASO specjalizuje się w tych konkretnych autach, modelach i wie więcej niż firma inspekcyjna - z takiego założenia wychodzę, ASO zna lepiej "swoje" auta
mar19861986
Początkujący

05 Mar 2016, 22:34

Jeżeli wychodzi się z takiego założenia to skąd temat pytania ?
Przesłać raport forda którego ASO oceniło jako auto bezwypadkowe a po naszej inspekcji wyszło że słupek A był szpachlowany i spawany auto konstrukcyjnie uszkodzone a elementy zewnętrzne były wymienione w kolor z innego auta. Specjalista od forda nie poznał się że samochód był konstrukcyjnie uszkodzony tylko pomierzył elementy zewnętrzne - następnie stwierdził że auto igła. Oczywiście oba raporty mamy w archiwum.
Takich kwiatków z ASO mamy sporo - z resztą najlepszym przykładem rzetelności naszych serwisów jest jakość aut jaka jest sprzedawana w przy-salonowych komisach.
Najlepsze są auta gdzie to samo ASO serwisuje następnie ocenia samochód :) zapewniam krzywy właścicielowi nie zrobi - w sumie ocenia swoją pracę, swoje naprawy i swój serwis. Kolejna sytuacja: właściciel komisu przy ASO pozwala sprawdzać auta tylko w drugim ASO w mieście - taka sytuacja jest w Krakowie pytanie dlaczego ? Kolega koledze napędza sprzedaż ? :) markę o którą chodzi pozostawimy dla siebie.
Kolejna sprawa - ASO nie patrzy w papiery tutaj chodzi głównie o problem nierozliczonego VAT'u oraz o problemy z ubezpieczeniem w przypadku ,,umowy na niemca,,.
Ale są też plusy takiego sprawdzenia przez ASO - robią to taniej tylko trzeba wydać pieniądze na dojazd do auta + często stracić wolny dzień w pracy bo w soboty raczej auta sprawdzają mechanicy drugiego sortu :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

06 Mar 2016, 14:41

kontaktowałem się z Wami, i mam info od Was, że najbliższy mechanik to Koszalin i niema kompa do tego modelu, więc zbytnio niema jak tego sprawdzić, a może jest ktoś z zachodniopomorskiego z kompem do tego modelu ?
mar19861986
Początkujący

06 Mar 2016, 14:52

Do sprawdzenia jest diesel czy benzyna ?
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kopiowanie samochodów
    Policyjne źródła donoszą,że w ostatnim czasie bardzo wzrosła ilość kradzionych samochodów.A właściwie nie kradzionych,ale kopiowanych.Polega to na tym,że kradzione sa dokumenty samochodu i na ich podstawie jest ...

06 Mar 2016, 15:00

pug 407 2004r 2.0 hdi diesel
mar19861986
Początkujący

06 Mar 2016, 22:06

Znam temat z forum peugeota :)
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika