Sprowadzana Honda Jazz

01 Paź 2015, 13:01

Z góry przepraszam jeżeli pomyliłem działy, pytanie jest dosyć ogólne

Szukam Jazza 2002-2004, benzyna, klimatyzacja, 1.2-1.4. Problem w tym, że krajowych jest jak na lekarstwo i zdecydowana większość to sprowadzane egzemplarze. Pytanie, czy warto w ogóle brać pod uwagę auta sprowadzane od handlarzy? Znajomy mnie przestrzega przed takimi ofertami i doychczas ich unikałem ale kończy mi się cierpliwość. Jeżeli handlarz gwarantuje mi bezwypadkowość i mam możliwość sprawdzenia lakieru własnym miernikiem + godzi się na wizytę w OSKP to chyba nie będzie mi próbował wcisnąć auta zespawanego z dwóch? Czy mimo takiego sprawdzenia miernikiem/na OSKP auto sprowadzane jest bardziej ryzykowne od krajowego? Czy warto w ogóle oglądać takie auta sprowadzane czy jednak szukać dalej krajowego od osoby prywatnej? Czy może jest ewentualnie na forum jakiś sprawdzony człowiek, od którego mógłbym bez obaw kupić sprowadzanego Jazza? Przykładowe oferty:

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Wszystko ładnie pięknie, jeżeli sprzedający oferuje sam sprawdzenie miernikiem no to chyba nie będzie wałek?
macasm
Nowicjusz

Auto: Renault Clio II

01 Paź 2015, 13:11

Moim zdanie trochę za bardzo sceptycznie nastawiony jesteś do kupna sprowadzonego auta. Nie każde auto jest zespawane z dwóch :) Trzeba mieć trochę wiedzy doświadczenia i można znaleźć fajne auto nie koniecznie krajowe :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

01 Paź 2015, 13:25

wszyscy dookoła mi to samo mówią więc coś w tym musi być, odnośnie mojego nastawienia ;) problem w tym, że nie mam wiedzy ani doświadczenia ale mam znajomego handlarza, który był już ze mną sprawdzić kilka aut. Przed chwilą dzwoniłem w sprawie jednej z ofert i handlarz sam mi poradził żeby podjechać na stację w celu sprawdzenia. Wiem, że nikt mi gwarancji nie da bo takiej udzielają w salonie z nowymi samochodami ale skądś się biorą te (krzywdzące dla wszystkich handlarzy) opinie o Panu Mirku - sprzedawcy samochodów ;)
macasm
Nowicjusz

01 Paź 2015, 13:38

No niestety to nie mity :) Więc trzeba dogłębnie, że tak powiem sprawdzić auto i jak się nie ma wiedzy to najlepiej właśnie z kimś takim jak znajomy handlarz bądź mechanik.(mierniki lakiery, wprawne oko, stacje kontroli pojazdów, nr VIN wiedza mechanice i doświadczenie to tak z grubsza ;p
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

01 Paź 2015, 14:43

O ile nie wszystkie auta sprowadzone to złom, Ty akurat trafiłeś na te gorsze egzemplarze. Popatrz po ile takie chodzą za granicą [link do mobile.de wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Paź 2015, 15:13

W sensie, że za tanio? na tej stronie jest spory przekrój cenowy, od poniżej 10.000 zł do ponad 20.000 zł, rocznikowo i wyposażeniowo podobne egzemplarze
macasm
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Vision RS - model koncepcyjny
    Skoda Vision RS to wyraz wizji przyszłych samochodów kompaktowych marki, utrzymanych w sportowym duchu RS. Ten dynamiczny model swoją światową premierę będzie mieć podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego w Paryżu. ...