Sprowadzanie samochodu z USA ???

02 Paź 2007, 13:17

Witam mam zamiar sprowadzic samochod z usa, ma to byc ford focus 2000r z dwulitrowym silnikiem, samochod jest juz praktycznie moj, tylko teraz mam pytanie czy jesli zanize wartosc samochodu na umowie, co za tym idzie zaplace mniejsze oplaty, celnicy sie do tego nie przyczepia, wszyscy robia tak podczas sprowadzania samochodo z np. niemiec, ale jak to wyglada przy sporadzaniu samochodow z usa. Moze ktos z was sprowadzal samochod ze stano i mi cos doradzi.
Polakom gratulujemy ceny benzyny
Hakelberyldz
Nowicjusz

1

08 Paź 2007, 08:35

Wydaje mi sie ze sprowadzanie Focusa jest nieoplacalne. Taki model lepiej i taniej bedzie sprowadzic z europy. Celnicy policza ci oplaty wedlug tabelki i nie bedzie ich obchodzilo co sam wpiszesz. Do tego dochodzi wymiana swiatel przedniech...amerykanskie focusy maja migacze wbudowane w atrape i inne przednie reflektory...a tylne swiatla maja czerwone kierunkowskazy zintegrowane ze swiatlami stopu.

Przemysl to! Jesli juz sprowadzac cos z USA to jakis fajny model a nie europejskie auto!
Stebel
Nowicjusz

Zdjęcia: 153
Miejscowość: Gardnerville, NV, USA
0

09 Paź 2007, 01:45

Bardziej by Ci się opłaciło kupić Focusa w UK, sprowadzić do Polski i zrobić przekładkę :lol:
A są miejsca w UK gdzie można wyrwać samochód w bardzo dobrym stanie (jak nie idealnym czasem) za dosłownie grosze, z przeglądem ważnym na rok itp... Między innymi to największa aukcja samochodowa w Europie, znajdująca się w Colchester...
DFireCrow

0

11 Paź 2007, 12:54

Dzieki za odpowiedzi, jeszcze przemysle kwestie sprowadzania tego focusa z usa
Polakom gratulujemy ceny benzyny
Hakelberyldz
Nowicjusz

0

09 Lis 2007, 20:22

Cena sprowadzenia samochodu z USA do poru w Grańsku może sie wachać od 300tys do nawet 3700tys zł. Zalezy z jakiego miejsca w USA
Więc zależy jaka jest rużnica pomiędzy ceną europejską, a ceną zza oceanu:):):)
.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
0

10 Lis 2007, 19:12

<b>Hakelberyldz</b> Czy masz może znajomych w Niemczech ? Jeżeli tak to sprowadzenie auta do portu będzie kosztowało 500$ + opłata portowa która przeważnie wynosi 130 EUR czasami mniej, zależy jak szybko odbierzesz auto.

Sprowadzając bezpośrednio do PL narazisz się na duże opłaty, a jeżeli masz kogoś w Niemczech to możesz zarejestrować szybko auto u nich i przewieźć przez granice do PL... Czasami oszczędność na takiej kombinacji wynosi kilka tyś zł czasami więcej.

Niemcy nie czepiają się wartości pojazdu jeżeli tylko nie jest ona śmiesznie mała tzn nie wygłupiaj się pisząc 300$ tylko wpisz np 2000$

Wszystkie opłaty nie powinny przekroczyć 1800$ włącznie z cłem i opłatami rejestracyjnymi.

Ceny transportu do portu w Gdyni to około 800$ czas oczekiwania może się wydłużyć do 2 tygodni w stosunku do Niemiec.

Pozdrawiam
agrafek
Początkujący

Miejscowość: Krakow
0