Sprowadzenie auta z Berlina

19 Sie 2014, 11:19

Witam

Mam możliwość być w czwartek w Berlinie i zastanawiam się czy warto tam jechać i poszukać auta dla siebie ( nie na handel!) :oops:
Czy opinie o bardziej zadbanych wizualnie i mechanicznie autach to Fakt czy jednak Mit !?
Polecicie jakieś miejsca (komisy w Berlinie + 100km okolice) do których warto zajechać i takie które należy omijać szerokim łukiem!?
Mam do wydania 3,5tys EUR na same auto, czy za te kwotę idzie kupić przyzwoity egzemplarz np Opla Vectre C 1.8ben (nastawiam się na te auto najbardziej :) )

P.S Nie szukam oczywiście przysłowiowej igiełki za minimalną cenę i jak będzie trzeba to wyłożę nawet 4tys EUR :)
golfik2
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: vw
Silnik: 1.3 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1988

19 Sie 2014, 11:55

Niemieckie komisy zwłaszcza w największych miastach są już przetrzebione zostały same złomy od tureckich handlarzy. Lepiej poszukać od prywatnych właścicieli, chociaż oni się cenią i o okazje będzie ciężko.
Vectry lepiej poszukać 2.0t :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Sie 2014, 12:12

2.0T fajna sprawa tylko nie wiem czy wyrobię na paliwo, ta turbinka popędza silnik do picia hehe :D
Mogę się zabrać ze znajomym znajomego :D który jedzie po fury na handel właśnie do Berlina i przy okazji coś dla mnie się poszuka! Dlatego się zastanawiam czy warto!
Mówił że ma kilka wybranych miejsc z których ściąga auta i ludzie są zadowoleni! dlatego pytam o miejsca warte uwagi aby ewentualnie skonfrontować je z jego miejscami.
golfik2
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Sie 2014, 12:38

2.0t dobrze się gazuje :yes:
Posłuchaj handlarza :mrgreen: kupno auta na handel rządzi się innymi prawami niż dla siebie. Tu coś nie działa, tam coś jest rozwalone to biorę bo tanio, podpicuję za grosze i sprzedam z zyskiem. To jest myślenie handlarza. Kupując dla siebie szukasz jak najlepszego a nie jak najtańszego, więc z porad takich ludzi raczej bym nie korzystał :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Sie 2014, 12:55

A tak z ciekawości: jaki jest średni koszt dobrej instalacji do tego silnika?

Handlarz jak każdy inny:tanio kupuje z zyskiem sprzedaje :D
Pisząc "ludzie są zadowoleni" miałem na myśli osoby z rodziny i znajomi (znajomego) dla których sprowadzał auta. Znajomy ręczy za niego że "dziada na pewno mi nie wciśnie" i dlatego się zastanawiam :oops:
golfik2
Nowicjusz
Awatar użytkownika