Sprowadzenie auta z Niemiec

03 Lip 2018, 12:15

Witam.

Mam nadzieję, że jest to odpowiedni dział. Niestety nie mogłem znaleźć odpowiedniego miejsca na moje zapytanie, dlatego jeżeli jest to zła kategoria to bardzo proszę o przeniesienie wątku do poprawnego działu. :)

Szukałem długo golfa V w okolicach Zgorzelca, ale przez miesiąc nie znalazłem ani jednego ciekawego ogłoszenia. Zacząłem więc przeglądać znany wszystkim niemiecki serwis mobile.de i udało się – w okolicach Berlina jest bardzo fajny golf.

Niestety nie mam z kim pojechać żeby wrócić na dwa samochody, więc muszę skorzystać z lawety. Teraz się zastanawiam czy lepiej samemu wypożyczyć lawetę czy może po prostu wynająć autolawetę z kierowcą.

W Zgorzelcu znalazłem taką firmę, która oferuje obie te opcje. Cenowo nie ma to dla mnie znaczenia. Nie wiem tylko czy czuję się na tyle pewnie za kierownicą lawety żeby samodzielnie wrócić.

Jak myślicie – wynajem lawety z kierowcą to dobry pomysł? Czy może mam to zrobić samodzielnie?
azima
Nowicjusz

Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Citroen
Silnik: 1.4 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

03 Lip 2018, 14:00

azima napisał(a): Nie wiem tylko czy czuję się na tyle pewnie za kierownicą lawety żeby samodzielnie wrócić.
Myślę ze sam sobie odpowiedziałes na swoje pytanie... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Lip 2018, 14:48

Migi60 napisał(a):Myślę ze sam sobie odpowiedziałes na swoje pytanie...

Migi60 On się nigdzie nie wybiera, po prostu sprytnie reklamuje te usługi autolawetą, prawie wszystkie Jego posty to ukryta reklama :/
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...