Sprowadzenie z Holandii samochodu ciężarowego

25 Lis 2016, 17:52

Dzień dobry,

Kupiłam Nissana Patrola sprowadzonego z Holandii. Auto jest w wersji ciężarowej tj, ma przegrodę za pierwszym rzędem foteli, nie ma drugiego rzędu. Samochód jest świeżo kupiony, nie zrobiłam jeszcze przeglądu i nie zarejestrowałam auta w Polsce.Docelowo chciałabym wstawić mu fotele 2-go rzędu. Zależy mi, żeby auto pozostało ciężarowe, żeby nie płacić podatku celnego. Czy da się zarejestrować samochód jako ciężarowy z pięcioma miejscami dla pasażerów? Czy jeśli tak to na na przegląd ten przed rejestracją muszę wstawić już te fotele? Czy jak zrobię teraz przegląd, ze stanem taki jak jest to będę mogła wstawić te fotele później, bez potrzeby zmian w dowodzie rejestracyjnym?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
prinsetka
Obserwowany

Auto: nissan patrol

29 Sty 2017, 23:32

A tak na marginesie. Jaki olej wlewacie do ciężarowych? Pytam bo ostatnio nawiązała się ciekawa rozmowa na ten temat w gronie "tirowców" ostatnio na postoju (sam jestem kierowca z zawodu) Mam zamiar przerzucić się na Revline bo słyszałem, że świetnie śmiga na tym cięższy sprzęt ale chciałbym poznać jak najwięcej opinii :)
piegus
Początkujący

Auto: fiat
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...