REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No bo to jest prawda. Wierzyc mi nie musisz, mam to w poważaniu ale zadam Ci proste pytanie. Dlaczego do Focusa nie pakowali 1.0 o mocy 50KM? Przecież paliłby jeszcze mniej.. To oczywiście według Twojej logiki.Petento napisał(a):focus mk1 1.4 spali tyle samo co 1.6, a w ogóle nie jedzie
I tym się różnimy od producentów, czy autocentrum (gdzie każdy moze napisać co mu się podoba) że mamy pewne doświadczenia, które możne przenieść realnie dalej.Petento napisał(a): I potem ktoś, kto przeczyta taki wpis jest całkiem zorientowany, no bo jak 1.4, silnik mniejszy, bardziej ekonomiczny może palić tyle samo co większy 1.6, wbrew wszelkim raportom spalania użytkowników?
Owszem, pojęcie trasa jest szeroko zdefiniowane dlatego napisałem specjalnie temat (wisi w podwieszonych) aby nie utrudniać nam życia i nie dopytywać się tysiąc razy o różne dane...Petento napisał(a):Co to znaczy, że na trasie
Lovato34 napisał(a): VW 1,4 1,6 palą tyle co 1,8 a nie jadą
Tym zabiłeś mnie dzisiaj.Lovato34 napisał(a):zdrowymi i zadbanymi A3 8L czy golf iv nie jeździ się nic mniej wygodnie niż S-klasą
Taaak, szczególnie jak się turbinka załączyLovato34 napisał(a): 1,8 prawdopodobnie spali podobnie lub więcej niż 1,8T
Co miałeś z fizyki?Lovato34 napisał(a):Mnie się zawsze wydawało że im mniejsza pojemność tym mniejsze spalanie..
Lovato34 napisał(a):Ok dalsza dyskusja nie ma sensu, tak jechałem W220 i oprócz przestrzeni + napędu na tył czyli nieco lepsze prowadzenie, ogólnie jeździ się tak samo przyjemnie..