Sprzedac corse a kupic cos lepszego?

01 Mar 2013, 15:58

Witam wszystkich użytkownikow,

Moja sytuacja wyglada nastepujaco: Od 4 lat jestem wlascicielem opla corsy typu C. Jest to auto na LPG z sekwencja. Silnik to 1.0 Auto z 2002 roku.
Chcialbym kupic cos lepszego. Tyle ze jestem przyzwyczajony do niskich kosztow. Jak sami widzicie
silnik 1.0 wiec oplaty i spalanie LPG niewielkie. Samochod niezwykle ekonomiczny.
Czy ktos bylby w stanie napisac mi jak zmienia sie koszty uzytkowania samochodu w przypadku
gdy sprzedam moja corse a zakupie audi a3 (ten starszy model)? czy takie auta sa dostepne na LPG i latwo takie spotkac?
Obecnie w jakiej cenie moglbym sprzedac moja corse i ile musialbym dolozyc (przypuszczalnie)
by zakupic taka audice?

Edit. A czy koszty paliwa zmienia sie o duzo jesli taka audica bedzie na rope?

Dziekuje za odpowiedzi
Darek299
Nowicjusz

Auto: opel corsa c

01 Mar 2013, 16:30

Koszty paliwa wzrosną Ci co najmniej o 30%
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

01 Mar 2013, 16:37

Ale piszesz w przypadku gdy audi a3 bedzie na LPG czy rope?
Darek299
Nowicjusz

01 Mar 2013, 16:43

Wymiana dwumasy i wtrysków będzie kosztować równowartość połowy Twojej Corsy.
Dowiedz się czy rocznik Audi który planujesz kupić ma aluminiowy zawias, bo jeżeli ma to już będziesz miał na co wydać kaskę z drugiej połowy Twojej Corsy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

01 Mar 2013, 16:45

wow, nie wiedzialem ze az tak wysokie koszty tutaj wchodza w gre w przypadku takiego audi....
Moze ktos jeszcze wypowie swoje zdanie w temacie?
Darek299
Nowicjusz

01 Mar 2013, 16:50

Tu nie chodzi o Audi tylko to są normalne kwestie użytkowe przy nowoczesnym dieslu. Co do zawiasu no to chyba nie masz złudzeń jak będzie wyglądac aluminium, dziurawe drogi i super mechanicy?
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...

01 Mar 2013, 17:30

Darek299
Nowicjusz

01 Mar 2013, 18:40

Z tego co pamietam to autko z linka nie miało alu zawiasu ale i tak nie zmienia to faktu że użytkowanie będzie o wiele bardziej kosztowne niż w przypadku Twojej corsy.
Mój mechanik mówi że kupując stare TDI trzeba najpierw zapytać czy właściciel orientuje się ile razy był cofany licznik jeżeli tylko raz to pół biedy :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

02 Mar 2013, 14:09

to mnie zniecheciliscie :/
Darek299
Nowicjusz

02 Mar 2013, 14:29

Zostaw sobie tą corse i jeździj do póki nie uzbierasz na coś na prawdę lepszego lub będziesz zmuszony ją sprzedać ;)
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno