Sprzedaż auta a inny adres na dowodzie - help.

03 Lut 2009, 20:29

Witam
Mam taką łamigłówkę, otóż....chcę sprzedać auto. Auto jest zarejestrowane w Polsce, zarejestrowane jest na żonę, ja jestem współwłaścicielem. Pytanie moje jest takie:
czy osoba, która kupi od nas auto, będzie miała jakiś problem z rejestracja (juz na siebie) auta, z tego względu, że w dowodzie rejestracyjnym jest wpisany mój stary adres zameldowania?
Może wytłumaczę jeszcze jak to wygląda; dowód został wydany i zarejestrowany tak jak pisałem, na moją żonę jako właściciela a na mnie jako współwłaściciela, w między czasie ja - żona nie - zmieniłem adres zameldowania (na taki jak ma żona), a na dowodzie rejestracyjnym widnieje nadal ten stary adres.

Czy muszę wymienić dowód rejestracyjny, aby kupujący nie miał jakichś problemów z tego względu? Że np. jakies nie zgadzające się dane na umowie i dowodzie rejestracyjnym? Czy trzeba wymieniać cały dowód, czy może w urzędach wklepują nowy adres na tym samym dowodzie w rubryce niżej?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam
jsatriani
Nowicjusz

03 Lut 2009, 22:21

Sporządzając umowę kupna piszesz w swoim przypadku takie dane:

Imię nazwisko
poprzedni adres zameldowania: ul. ... kod pocztowy, miasto (adres, który jest w dowodzie rejestracyjnym)
aktualny adres zameldowania: ul. ... kod pocztowy, miasto (adres, który jest w dowodzie osobistym)

To załatwia sprawę różnicy w adresach.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

03 Lut 2009, 23:31

Dziękuje bardzo za pomoc ;)
Pozdrawiam
jsatriani
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...