Sprzedaż auta białorusinowi

26 Cze 2019, 10:26

Witam proszę o pomoc bo już się martwię że tak głupio się daliśmy wrobić
Sprzedalismy auto bialorusinowi(skserowaliśmy kartę polaka) kupił go na czesci (w polsce ma go rozbierać ) bo auto bylo juz niejezdzące(uszkodzony silnik i skrzynia biegów)
I teraz pytanie co mam robic o co urząd skarbowy i ubezpieczalnia moze się czepiać bo przyszła mi składka na kolejne miesiące na niego (w lipcu konczylo sie jego ubezpieczenie)a ten bialorusin na pewno tego nie zglosil ze go zdemontowal czy umowa z nim wystarczy
katk5341
Obserwowany

26 Cze 2019, 11:42

Powinieneś zgłosić do ubezpieczyciela sprzedaż samochodu i podać dane nowego nabywcy wtedy nie przysłali by ci przypomnienia o opłaceniu kolejnej składki.
Być może kupując od ciebie samochód nigdzie tego nie zgłosił.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Cze 2019, 12:11

W tym przypadku należy zgłościć sprzedaż w wydziale komunikacji i firmie ubezpieczeniowej w ktorej zawarta jest polisa, wystarczy umowa sprzedaży pojazdu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Cze 2019, 17:15

To że firma ubezpieczeniowa "przypomina się " i przesyła powiastki-to standardowe postępowanie i tym specjalnie się nie musisz martwić.Pod warunkiem oczywiście takim jak przedmówcy piszą wyżej-zgłoś w Wydziale Komunikacji "sprzedaż" a następnie osobiście lub za pośrednictwem e-mail prześlij kopię potwierdzenia sprzedaży-firmie ubezpieczeniowej.To wszystko co musisz zrobić.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997

27 Cze 2019, 18:18

Dziekuje do wk zglosilem wczesniej tylko tu sie zanstanawialismy