Sprzedaz auta handlarzowi

13 Lut 2009, 14:42

Witam
W pazdzierniku sprzedalem auto handlarzowi przed gielda. Mial je zrobic i odsprzedac dalej i wyslac mi umowe. Mija luty i ani widu ani slychu. Oczywiscie zapodzial mi sie gdzies telefon do goscia, i szukac wiatru w polu.
W marcu bedzie czas zaplaty 2-giej raty ubezpieczenia.
Co moge zrobic?
annu
Nowicjusz

13 Lut 2009, 15:08

Masz poważny kłopot bo ani samochodu ani dokumentów, ani umowy, że to sprzedałeś ...........

Zadzwoń może do Twojej firmy ubezpieczeniowej i spytaj czy ktoś przypadkiem nie zgłosił u nich, że zmienia firmę bo kupił samochód lub aktualizuje dane z tego samego powodu.

Mocno nierozważny krok tak po prostu oddać samochód obcej osobie bez żadnego dokumentu. Podziwiam.

daj znać jak Ci poszło.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

17 Lut 2009, 23:42

cześć mój nieszczęśliwy przyjacielu!!!Już mogę Cię takim nazwać,bo masz chłopie pozamiatane...wiem to z własnego doświadczenia gdyż swoją podobną przygodę rozpoczynalem 1,5 roku temu i jeszcze nie ma finału...ciężko jest prosić kogokolwiek o pomoc w tym trudnym do życia kraju.Wszędzie gdzie się pojawisz napotkasz jakiś murek...mój przyjaciel handlarzyk KRZYSZTOF S.postąpił ze mną podobnie.Autko zmieniało dzieki niemu posiadacza juz kilka razy,a to ja formalnie jestem jego właścicielem tak jak Ty bedziesz ,aż go nie wyrejestrujesz.Nie łudź sie ,że pan sie zgłosi,nie ma szansy.W moim wypadku o przebywaniu autka dowiaduje sie z listów wysłanych z komendy(raz zatankowali sobie przyjaciele na moje konto,innym jechali bez ważnego przeglądu,a teraz okazało się,że od trzech miesiecy stoi na "płatnym-dosć srogo"parkingu i nadal nie wiem jak się za to zabrać,bo dowód rejestracyjny leży w moim urzędzie komunikacji(a odebrać go nie mogę,bo przecież bez przeglądu autko było kiedy go zabrali-a jak zrobić przegląd auta którego nie posiadam)a bez niego mi raczej auta nie wydadzą...Może i dla mnie ktoś pomożę-w moim wypadku pocieszająćym jest fakt,iż wiem gdzie sie moje AUDI 80 znajduje...Trzymam za Ciebie kciuki-uzbroj sie w cierpliwosc-to pewnie troche potrwa....Pozdrawiam Wojciech
wojtas 82
Nowicjusz

17 Lut 2009, 23:47

wojtas

skoro już masz samochód to możesz:
1. zabrać go na badanie techniczne na lawecie
2. wyrobić próbne tablice rejestracyjne - na badanie techniczne - czerwone i na tych tablicach pojechać na badanie,

Potem odbierasz zatrzymany dowód rejestracyjny i NARESZCIE MOŻESZ SPAĆ SPOKOJNIE.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

20 Lut 2009, 10:10

Nie da sie ukryc... jestem w glebokiej d***. Przyjdzie mi oplacic ubezpieczenie i czekac dalej, moze cos ruszy. Moze gosc bedzie jednak normalnym czlowiekiem i jak zrobi z autem porzadek i go sprzeda to przesle umowe. Trzeba miec nadzieje, choc wiadomo czyja to matka.
annu
Nowicjusz