Sprzedaż auta i co dalej ?:)

04 Sie 2014, 11:57

Witam sprzedałem auto ktore nie bylo na mnie przerejestrowane i z kupującym sporzadziłem umowę pomiedzy mną a nim i dałem dodatkowo oryginał umowy sporzadzonej pomiedzy mna a poprzednim włascicielem , a sobie zostawiłem tylko umowe pomiedzy mną a kupującym i opłate skarbową która zrobiłem przy zakupie auta , i teraz moje pytanie czy powinienem mieć dla siebie kopie umowy pomiedzy mną a poprzednim włascicielem czy wystarczy teraz zebym poszedł do ubezpieczyciela z jedną umową pomiedzy mna a kupujacym i wymówił umowe OC a do Wydziału komunikacji nie musze nic zgłaszać i nie jest mi potrzebna kopia umowy pomiedzy mną a poprzednim właścicielem ??:) Czy po prostu idę tylko do ubezpieczalni a do Wydziału Komunikacji nic nie musze zgłaszać ?:) oczywiscie opłatę skarbową zrobiłem jak tylko zakupiłem autko :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...