Sprzedaż auta przed upływem 30 dni od zakupu a ubezpieczenie

24 Lut 2019, 22:25

Witam. Mam problem/pytanie. Kupilem niedawno samochód i chce go sprzedać przed upływem 30 dni, auta nie przerejestrowuje ale nie wiem jak z ubezpieczeniem czy mimo że sprzedam je w ciągu 15 dni od zakupu musze zgłaszać cos ubezpieczycielowi? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
ziulkoxd
Obserwowany

24 Lut 2019, 23:47

Myślę że powinieneś skontaktować się z ubezpieczycielem w tej sprawie ponieważ poprzedni właściciel sprzedając auto zgłasza do ubezpieczyciela ten fakt i podaje twoje dane.

Ty natomiast powinieneś zgłosić że nie rejestrujesz auta na siebie ponieważ sprzedałeś je dalej i podać dane nowego nabywcy. Wtedy będziesz czysty i po 30 dniach nie będą Cię ścigać o ewentualne korekty w ubezpieczeniu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...