Czy ta sprzedaż miała wyglądać tak?
"Okay .. Będę płacił 3,9% opłaty PayPal z mojego konta i będę płacić
bezpośrednio do konta PayPal, bez żadnych opóźnień, a mam nadzieję, że
masz konto paypal. Jeśli masz, wyślij mi adres wysłać go do, która
jest adres e-mail użytkowania można też wysłać do mnie prośbę paypal
pieniądze, więc po otrzymaniu i szczegóły będą iść do przodu z
płatności za pośrednictwem PayPal i wtedy będzie skontaktować się z
moim przedsiębiorstwo żeglugowe po odebraniu płatności. Będę
potrzebował adres domowy dla towarów do odbioru przez przedsiębiorstwo
żeglugowe .."
Bo też mam trzy oferty i to takie same mniej więcej.
Płatność przez Paypal. Tylko, ze trzeba się udać do Western Union i przelać cześć kasy do jakiegoś agenta, który się zajmie transportem. Jak już się to zrobi i wyśle potwierdzenie tej operacji do Paypal to wtedy dostaje się zamrożone wcześniej pieniądze na konto paypal. Tylko ile w tym prawdy?? Przekonam się w poniedziałek jak pojadę do Western Union żeby dokończyć transakcję. Mam nadzieje, ze się nie nadzieję na oszusta!
[ Dodano: 31 Styczeń 2011, 19:20 ]I się okazało, jednak moja czujność się do czegoś przydaje. Jak już pisałem wcześniej na temat sprzedaży samochodu za granice, to jedno wielkie oszustwo. Było kilku licytujących zagranicznych klientów ale każdy wymagał płatności przez Paypal. Najpierw każdy z nich chciał aby wpłacić z własnej kieszeni (niby opłata za transport dla jakiejś tam firmy transportowej) od 350 do 500 euro. A potem niby Paypal miało odblokować tą kasę co rzekomo wpłacili kupujący na moje konto Paypal. Tylko tak na chłopski rozum po co przesyłać kasę i ponosić opłaty za transfer skoro można samemu sobie opłacić transport (od razu śmierdzi to przekrętem). Przestrzegam przed takimi transakcjami. A potem by sobie znikli.
![Mr. Green :mrgreen:]()
``