Sprzedaż samochodów z zagranicy

25 Sty 2018, 19:06

witam,
czy ktos moze wie skad kupowac auta z zagranicy? Slyszalem ze niektorzy kupuja np. lawete ktora ma same uszkodzone samochody
keraj1011
Obserwowany

Auto: Nie mam

26 Sty 2018, 11:24

Zależy jeszcze z jakiego kraju. Bardzo często możesz znaleźć strony dealerów którzy sprzedają auta poleasingowe i starsze np. uszkodzone. Wszystko jest przeważnie dokładnie opisane żeby nie było miny jak się zdecydujesz pojechać. Czasem trafia się tak że możesz kupić auto nawet z transportem jak właściciel sprzedaje sporo do Polski.

Najczęściej jednak jak znajdujesz auto które Ciebie interesuje to trzeba samemu po nie pojechać dokumenty wywozowe załatwiasz na miejscu i wracasz na kołach lub lawecie. Możliwości jest sporo. Sam nie ściągałem ale wiem od znajomych mniej więcej jak to wygląda.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

26 Sty 2018, 12:23

W każdym kraju można kupić coś tanio. Najlepiej to z Niemiec bo bez znajomości ludzi jak i jezyka można coś ogarnąć bez problemu i nie trzeba szukać. Transport też będzie najtańszy bo najbliżej i nie płacisz za autostrady. Wynajmujesz lorę z kierowcą na ok 3 dni biegasz po autohausach z uszkodzonymi wybierasz auta, na lawete i do domu. Kwity wszystkie ogarniasz na miejscu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4