Sprzedaż samochodu przed upływem 30 dni od kupna

15 Kwi 2011, 21:19

Witam
Mam taki problem. Powiedzmy że kupiłem jakiś samochód (jeżeli ma to znaczenia za jaką kwote, to 500 zł), nie zgłosiłęm tego jeszcze bo nie minęło 30 dni od jego zakupu, ale chciałbym go sprzedać. Jak to rozegrać? Muszę go najpierw na siebie przerejestrować i dopiero sprzedać (co by się wiążało z kosztami ;/ ) czy moge z nowym nabywcą spisać kolejną umowę i dołączyć mu tą z przed niecałych 30 dni?

Nie wiem czy się dobrze wyraziłem, ogólnie czy moge kupić samochód, jeździć nim np przez tydzień i go sprzedać nie rejestrując i nie przepisując ubezpieczenia na siebie.
wojzet
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

15 Kwi 2011, 21:24

wojzet napisał(a):Nie wiem czy się dobrze wyraziłem, ogólnie czy moge kupić samochód, jeździć nim np przez tydzień i go sprzedać nie rejestrując i nie przepisując ubezpieczenia na siebie.

Możesz, a podatku płacić w US od dochodu też nie trzeba (jak ustaliliśmy w innym temacie) do 1000 zł.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Kwi 2011, 21:30

czyli po prostu nigdzie tego nie zgłaszam, nic dodatkowego nie płace, tak? Wole sie 3 razy upewnić żeby później mnie za jakąś głupote nie ścigali :)
wojzet
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

15 Kwi 2011, 22:21

wojzet napisał(a):czyli po prostu nigdzie tego nie zgłaszam, nic dodatkowego nie płace,

Tak....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...