Sprzęgło i wypadanie auta z obrotów - Golf 2 1.3

16 Sie 2012, 11:50

Witam

Otóż mam takie pytanie dotyczącę sprzęgła w VW Golfie 2. Ostatnio zauważyłem, że przy puszczaniu sprzęgła i dodaniu znacznej ilości pedału gazu zaczyna wypadać z obrotów i tak jakby bieg chciał wyskoczyć. Nie wiem czy to jest docisk czy co, ale moje pytanie jest takie. Ile taka przyjemność kosztuje w zależności od tego co dokładnie to jest? Dodam tylko, że jak delikatnie dotykam gaz to golfik jedzie i z obrotów nie wypada, chcę to zrobić ponieważ zaczyna być to męczące gdy nie można choć trochę przycisnąć. Pozdrawiam
demoliq
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 06 2004
Auto: VW golf II 1.3

19 Sie 2012, 21:26

dziękuję za jakże wyczerpującę odpowiedzi.

Refresh~~
demoliq
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 06 2004
Auto: VW golf II 1.3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...
    Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...