Spuszczalnie paliwa z baku z Mercedesa C200

21 Kwi 2011, 12:28

Witam.

Kupiłem sobie dziś taką pompkę do spuszczania paliwa i innych cieczy:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Mam Mercedesa C200 i chciałem z niego spuścić paliwo(ropę), wkładam tą rurkę do baku i pewnym momencie ona się zatrzymuje i nie chce dalej iść(tak samo mam w Nissanie Terrano II). Czy tam w baku i w Mercedesie i w Nissanie jest jakieś sitko czy jakaś inna blokada?
MICHRAFAL
rafalmich
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 21 Kwi 2011, 20:49

Przeważnie w rurce doprowadzającej paliwo do zbiornika tuż przed zbiornikiem jest specjalna wkładka( na zasadzie lejka), która ma za zadanie powstrzymać przelewanie się paliwa przez korek wlewu np podczas dachowania auta i o nią się blokuję. Sitek raczej żadnych nie ma bo kto by wyjmował zbiornik i co jakiś czas je czyścił.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

21 Kwi 2011, 21:36

A można jakoś usunąć tą wkładkę..? Jeśli tak to w jaki sposób..
    MICHRAFAL
    rafalmich
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      "Najlepsze samochody 2013 roku" i trzy zwycięstwa dla BMW
      Nowe BMW serii 3 jest sprzedawane dopiero od lutego 2012 roku, jednak już teraz przejęło prowadzenie w klasie średniej premium. BMW serii 5 już po raz trzeci z rzędu znalazło się na pierwszym miejscu w klasie wyższej średniej. ...