REKLAMA
Witam, moje plany się częściowo zmieniły wraz z wymaganiami, dlatego też mam w planach kupić samochód segmentu średniego limuzyn(czy jak się to zwie). Budżet jakim dysponuję to około 14-15 tys zł + osobno opłaty. Wymagam dużo miejsca z przodu(wysoki kierowca) jak również z tyłu(będę jeździł z kompletem osób). Mile widziana klimatyzacja, elektryczne szyby i inne bajery(im więcej tego tym milej dla oka). W opcję wchodzi benzyna(gaz odpada) lub diesel, min. 120 KM musi być, max pojemność 2 litry. Rocznie pokonuję około 10 tys km (65% miasto/35% trasa).
Mam na oku już parę modeli wraz z wersjami silnikowymi(poczytałem trochę opinii), lecz chciałbym mój wybór zmniejszyć do 1-2 samochodów i wtedy rozejrzeć się konkretniej.
Propozycje:
1) Opel Vectra C - miałem możliwość przejechania się i jak dla mnie samochód w miarę duży.
1.8 ECOTEC 140KM
1.9 CDTI ECOTEC 120KM - niewiem, czy nie za mało KM jak na taki samochód(szybkie wyprzedzanie bez konieczności planowania),
1.9 CDTI ECOTEC 150KM
2) Skoda Superb I, 1.9 TDI PD 131KM - mało ogłoszeń na portalach aukcyjnych, czyżby samochód godny polecenia?
3) Audi A6 C5, 1.9 TDI 110/115 KM czy 1.9 TDI 130KM - ponoć dosyć ciężko znaleźć egzemplarz nie zajechany, więc prawdopodobnie odpadnie od razu.
4) VW Passat B5 FL, Silnik 1.9 TDI, jaka moc(szybkie wyprzedzanie bez konieczności planowania).
Dodatkowo przez czysty przypadek wpadłem na Opla Signum i wiem, że to taka częściowa wersja Vectry C w kombi. Ceny są przystępne, wybór spory i duże wyposażenie modeli. Co mi o nim powiecie?
Proszę o opinie na temat tych samochodów. Każda pomoc w postaci informacji o danym modelu bezcenna.