Mam Mercedesa W203 C klasa 2002 rok automat 1,8 l. kompressor. przebieg ponad 230.000 km. Miałem podobny problem ze skrzynią biegów. Przy stanie licznika ok 150000 km zauważyłem , że skrzynia zaczyna szarpać. Głównie zauważalne to było rano przy zmianie biegu z 1 na 2 i 2 na 3.
Akurat wtedy przebywał na urlopie w Polsce mój kuzyn z USA. Przy kieliszku od słowa do słowa powiedział mi , że on od wielu lat w swoich samochodach stosuje preparaty o nazwie "PROLONG".
Miesiąc później otrzymałem od niego paczkę z Prolongiem "Transmission Treatment Automatic i manual". Spuściłem ze skrzyni stary olej (zleciało tylko ok. 4 litry) wlałem świeży olej i wlałem też 2 opakowania prolonga po 8 uncji - czyli w sumie 16 uncji (niecałe 0,5 litra). Efekt praktycznie od razu, po przejechaniu zaledwie kilku km. Zauważyłem zdecydowana poprawę podczas zmiany biegów, a po przejechaniu ok. 400 km. czułem się jakbym miał nową skrzynię biegów. Żadnych szarpnięć, zmiany gładziutkie, kick down też bez żadnego problemu. Cała akcja z Prolongiem kosztowała mnie 60 $ (dwie buteleczki po 8 uncji + przesyłka z USA.
Całą akcję powtórzyłem przy przebiegu 190000 km. i kilka dni temu przy przebiegu 230000 km.
Polecam wszystkim to DZIAŁA !!!
Mało tego, Prolong produkuje też dodatki do olejów silnikowych. Wlewam 8 uncji przy każdej wymianie oleju. Nazwa dodatku do oleju silnikowego to "Engine treatment booster".
Silnik rakieta (w pamięci komputera zapisała się prędkość max. 239 km/h).
polecam to naprawdę działa !!