Środek regenerujący uszczelki

07 Wrz 2021, 21:00

Witam, czy ktoś z Was zna dobry środek który zastopuje pocenie się oleju spod klawiatury? Tak wiem i dziękuję z góry z rady typu wymiana uszczelki na nową. Pytam o chemię :)
teedy1
Początkujący

08 Wrz 2021, 07:27

Stop leak od stp lub liqui molly stosowałem wielokrotnie i działa z tym ze nigdy nie było to na uszczelkę dekla więc nie wiem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Wrz 2021, 09:48

Ja nie wiem czy tu jakikolwiek nawet sprawdzony środek zdziała. Przecież możesz go jedynie rozpylić na część uszczelki która jest widzoczna na zewnątrz, a to jest cienki pasek. Moim zdanie za mała powierzchnia żeby uzyskać jakiś rezultat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Paź 2021, 11:07

liqui molly moim zdaniem 5/5
normalski
Nowicjusz

Auto: volvos60

04 Paź 2021, 11:37

normalski napisał(a):liqui molly moim zdaniem 5/5
Tylko on działa na uszczelki gumowe (uszczelniacz wału, uszczelniacze zaworowe itp.), a pod pokrywą zaworów nie koniecznie musi być uszczelka gumowa. Dlatego warto sprawdzić jaka jest stosowana dokłdnie w silniku o którym mowa niż bezsensownie wlewać i kupować taki środek.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - najlepsze osiągi w swojej klasie
    Trzecia już generacja mocnego kompaktu jakim jest Nowe Audi S3 podniosła wysoko poprzeczkę możliwości przemysłu motoryzacyjnego. Całkowicie nowy silnik 2.0 TFSI Jednostka napędowa 2.0 TFSI otwiera nowy rozdział w historii ...