Śruby do alufelg - Golf

25 Sty 2009, 00:15

Witam wszystkich mam pytanie czy orginalne sruby do stalowek do golfa II beda pasowaly rownierz do felg aluminiowych bbs od III GT??? pozdrawiam
Nienawidze odkurzaczy (skuterow)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

• 25 Sty 2009, 22:57

raczej nie, do alusów potrzebne są dłóższe śróby mocujące. Te od stalowych będą trzymaly tylko kawałkami gwintu a jest to niebezpieczne, mogą się odkręcic albo pęknąc
    evilman
    Nowicjusz

26 Sty 2009, 06:22

no wlasnie tak myslalem ale czytalem troszke rownez na innych forach i znalazlem taki maly tescik zeby wykrecic jedna srube z kola wlozyc ja do zapasu i sprawdzic ile gwintu by wchodzilo. i ta sama czynnosc powtorzyc z alusem. sprawdzalem wystaje tyle samo sruba wiec sam juz nie wiem
    18alexkwidzyn18
    Nowicjusz

26 Sty 2009, 09:28

Jeśli tyle samo wystaje co ze stalowej to po co Ci nowe śruby i dodatkowy koszt, przecież to nic nie zmieni tylko poza piastą będzie więcej wystawać. Pozdrawiam.
    kari323f
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

26 Sty 2009, 18:31

jezeli jest tak samo to zakladaj smialo:)
    evilman
    Nowicjusz

26 Sty 2009, 19:11

jeszcze jutro sprawdze dokladnie sowmiarka i napisze na forum pozdrawiam i dzieki wszystkim
    18alexkwidzyn18
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Moto Session 2020
      Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...