SsangYong Rexton 2.7 diesel czy warto ?

25 Gru 2018, 16:03

Witam po długiej nieobecności :)
Interesuje mnie zakup SsangYong Rexton z dieslem 2.7 rocznik ok 2005 w automacie.
Budżet 15-18 tys. zł.
Czy miał ktoś do czynienia z tym samochodem ?
Jakieś opinie ?
Względem jakości wykończenia cudów nie oczekuję, wiem, że będzie mocno średnio.
Potrzebny mi suv z dużą paka po złożeniu kanapy, który będzie komfortowy na szosie ale też bez problemu zjedzie z utwardzonej nawierzchni. Zachowując względna ekonomie- niewielkie spalanie.
Wpadł mi w oko ten egzemplarz:
[link do oferty na Olx wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

25 Gru 2018, 16:25

Nie wiem czy to "indywidualna" kwestia egzemplarza, którym jeździłem ale strasznie pływał po drodze, żadnej pewności podczas jazdy.

może sorento
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Gru 2018, 17:02

Invi napisał(a):Nie wiem czy to "indywidualna" kwestia egzemplarza, którym jeździłem ale strasznie pływał po drodze, żadnej pewności podczas jazdy.

Bo to bardziej prawdziwa terenówka, niż współczesny SUV z twardym zawieszeniem.
Ssangyong to technika Mercedesa(silnik, skrzynia, napęd), wiec nie powinno być źle. Nie opłaca się jedynie jako nowy(kosmiczna utrata wartości ze względu na egzotykę marki). Ale jako używany, to chyba bym kupił(gdyby takie auto było mi potrzebne) :ok:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2018, 17:54

Uważałbym z tym wnętrzem od mb bo tak wszyscy pocieszali się 3,0 crd z merca w Jeppie gc od a potem okazało się że jest inny rozrząd (wadliwy) i układ wtryskowy a do tego napęd który niestety też był naprawiany w ramach jakiejś akcji producenta. Ogólnie ten sjang ciong jung do sprawdzenia :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Sty 2019, 12:46

szybki napisał(a):Uważałbym z tym wnętrzem od mb bo tak wszyscy pocieszali się 3,0 crd z merca w Jeppie gc od a potem okazało się że jest inny rozrząd (wadliwy) i układ wtryskowy a do tego napęd który niestety też był naprawiany w ramach jakiejś akcji producenta.

Jeep był chyba w aliansie Daimler-Chrysler więc mógł sobie coś tam pozmieniać(napęd to chyba miał własny). Ssangyong produkował silniki, skrzynie i napędy w ramach licencji, więc raczej własnych "ulepszeń" nie wprowadzał. A po drugie, w poprzednim epizodzie Ssangyonga w Polsce, trochę tych aut u nas się sprzedało i na mechanikę raczej nikt się nie skarżył. Jedynie na wygląd :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

12 Sty 2019, 13:06

Wygląd kwestia gustu ale akurat ten model wygląda tragicznie.. mechanika z mercedesa może być plusem ale nie musi :?
Ja bym się skłaniał bardziej w kierunki Kii Sorento lub Hujdaja Terracana.
Z przewagą dla Kii, zwłaszcza że możesz trafić benzyne z gazem i na wstępie odrzucić niektóre bolączki diesla.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...
    Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety
    Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...