Stacja multimedialna + OBD2 BLUETOOTH

05 Mar 2022, 20:36

Witam.

Posiadam auto VW polo 2009r. 1.2 kolor biały chciałbym do niego zamontować stacje multimedialną zamiast radia oraz interfejs DIAGNOSTYCZNY BLUETOOTH KW903 OBD2 .
Czy moglibyście polecić jakąś stacje, która estetycznie będzie pasowała do tego samochodu i miała dobre parametry, tak aby działała płynnie i mogła wyświetlać dane z OBD z wykorzystaniem aplikacji car scanner oraz korzystać z funkcji GPS jadąc w trasę :D, radia i innych funkcji tego urządzenia .
Pixelx
Nowicjusz

05 Mar 2022, 20:49

Jaki masz budżet na takie radio? Na pewno musi to być urządzenie 2DIN bo te z wysuwanym ekranem nie do końca dobrze wyglądają. Dodatkowo musisz pamiętać że stacja multimedialna musi być na Androidzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Mar 2022, 21:02

Ciężko mi określić w jakim budżecie zmieszczą się te oczekiwania, które sobie założyłem czyli, płynność działania GPS i urządzenia oraz płynność wyświetlania danych z OBD2 KW903 oraz dobre kąty patrzenia na ekran czyli pewnie najlepiej matryca TFT??
Myślę że tak od 600-800zł. Chyba, że jest coś tańszego. A jeżeli droższe to najwyżej odłożę to troszkę w czasie.

Pytanie czy jak wyjmę takie radio to ta stacja wejdzie idealnie w miejsce starego? Da się to tak dobrać? Żeby nie wyglądało to dziwnie
Pixelx
Nowicjusz

05 Mar 2022, 22:21

A jakie masz obecnie radio? Wrzuć może zdjęcie środkowej konsoli będzie łatwiej opisać co trzeba będzie zrobić przy zmianie na takie radio.
Rokiko
Forumowicz VIP

05 Mar 2022, 22:39

Znalazłem jeszcze jak demontuje się to radio do auta które mam i jak to wygląda w środku

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Aktualnie wygląda to tak

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pixelx
Nowicjusz

06 Mar 2022, 14:14

Masz radio 2DIN więc wymiana na inne z androidem o takiej samej wielkości nie powinno przysporzyć problemów. Do jego wyjęcia musisz posiadać cztery blaszki ściągaczy.

Co do samego radia to chyba najlepsza opcją byłoby 7" radio 2 DIN dedykowane dla samochodów grupy VAG | Android 10 | 2/32 GB | Carplay | DSP model: 670183046421 [link do oferty na Allegro wygasł] jednak ono jest sporo droższe niż założony prze Ciebie budżet. Inna opcja to radio BLOW AVH-9920 2DIN [link do oferty na Allegro wygasł]
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...

06 Mar 2022, 14:37

No jest troszkę drożej, ale wygląda naprawdę super o czymś takim z wyglądu właśnie myślałem (DSP model: 670183046421).
A jak sprawdzi się to w dzień? Jest to matowy ekran? Żeby nie odbijało słońce i szło odczytać dane z tego.

Jeszcze chciałem zapytać czy to jakoś pobiera dużo prądu i może mieć to wpływ na alternator podczas jazdy lub akumulator jak auto stoi przez noc?

Edit.
Znalazłem chyba to samo radio (BLOW AVH-9920 2DIN) w cenie o połowie mniejszej. Są tu jakieś duże różnice? Pamięć ma tą samą

[link do oferty na Allegro wygasł]
Pixelx
Nowicjusz

07 Paź 2022, 13:13

Chciałbym się trochę wtrącić w temat i zapytać apropo radia z androidem czy do radia które androida ani bluetooth nie posiada jest możliwość zamontowania modułu bluetooth który będzie przesyłał dźwięk i odtwarzał dźwięk radiem?
MarritosBill
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

07 Paź 2022, 13:22

Poszukaj sobie na allegro coś takiego jak adapter bluetooth. Jest też coś takiego jak moduł bluetooth. Niektóre można podłaczyć pod oryginalne radio w aucie np. w Renault.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000