Stare nowe auto

07 Sty 2019, 16:29

Pytałem o to w moim poprzednim temacie, ale jakoś nikt się do tego nie odniósł. Dlatego założyłem nowy.
Jestem trochę zainteresowany nowym Jeepem Compassem. Jest ich jeszcze sporo z 2017r w dosyć atrakcyjnej cenie. Jakie pułapki mogą się pojawić w aucie, które 1,5 r przestało na dealerskim placu :?:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

07 Sty 2019, 22:36

ehh różne. Mam tu rodzynka tyle że ze stajni Mazdy rocznik 2012 auto ma 20 tyś km, po 18 został zmieniony cały silnik na gwarancji, przejezdził jeszcze z tyś km i zauważył że jakiś brązowy proszek się sypie na nogi, zdemontowali konsolę i proszę.....

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Auto już tak stoi 5 lat bo gość się sądzi

Kolejny przypadek jak znajomy kupił powystawowego rocznego scenica, heh nie było chyba miesiąca podczas gwarancji aby auto nie było w serwisie lub wracało na lawecie. Takich przypadków jest baaardzo dużo ale też są ludzie co kupili wyprzedażki i jeżdzą zadowoleni
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Sty 2019, 00:12

Jeśli chodzi o Mazdy to szkoda gadać, ile mi moja 3-ka swego czasu nerwów napsula, 5-letnie auto a jak zobaczyłem je od spodu to zamarlem.
Heh, a popatrz na to:
https://www.mazdaspeed.pl/forum/downloa ... &mode=view
miałem coś podobnego jak wkleiles, na szczęście w lekkiej odsłonie. W sumie nie tylko ja to miałem.
tomekdk

08 Sty 2019, 08:05

Kao ten element wygląda jakby ktoś wstawił tam surową stal, bez jakiegokolwiek podkładu zaraz po zespawaniu...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Sty 2019, 08:48

Dzida na tym etapie nie potrafię powiedzieć czy tak bylo ale tez mi sie tak wydaje, wszystkie elementy metalowe sa zardzewiale, każda srubka a nawet pręty chromowane od zagłówków czy breloczek od kluczy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...