REKLAMA
Witajcie drodzy klubowicze. W ostatnim czasie stałem się posiadaczem poczciwego Forda Scorpio MK II 2.0 Jest to mój drugi samochód choć moja przygoda z samochodami dopiero rozpoczyna się tak naprawdę na dobre
Jestem bardzo mile zaskoczony moim nowym autem ale potrzebuje kilku porad i jak to bywa w starych autach mam kilka problemów natury technicznej - po tagach nie znalazłem wiec piszę.
1 Gdy przekręcam kluczyk w pozycji 1 ( wyświetlają mi się kontrolki ) to z przodu tak jakby z pod szyby zaczyna mi popiskiwać co jakiś czas.
2 Jak jadę to coś mi huczy z tyłu, jag by łożysko było walnięte,( może ktoś miał coś podobnego) i w dodatku lewe tylne koło i prawe są lekko odchylone na moje oko w nienaturalny sposób ( moge zrobić fotkę ) czy myślicie że sama geometria kuł to naprawi.
3 Amortyzatory są dość "miękkie" , to normalne u was?
4 Jakie usterki najczęściej się zdarzają
5 Znacie jakiś dobry sklep z częściami do tego bydlaka
6 Kolejne to że dziś rano spoko odpaliłem auto, zajechałem na uczelnie. 2 godzinkach wychodzę i nie mogłem go odpalić - walną akumulator. NIC NIE BYŁO WŁĄCZONE. Odpaliłem na pych. potem jeździł i palił cały dzień?
Problemy z elektryką? - Alternator, szczotki w alternatorze, a może akumulator lub coś innego?. Macie jakiś sposób żeby sprawdzić co może być zepsute?
7 Cały czas świeci mi się kontrolka od ABS-u i TRK??? ( kontrola trakcji ) a kontrolka od poduszki powietrznej miga sobie
8 Może ktoś jest z Białegostoku to ma namiary na jakiś dobry i tani serwis forda i miejsce z tanimi częściami do tegoż autka
9 Szukałem pozycji "Sam naprawiam samochód...." ale nie mogę jej dorwać ktoś ma namiar na nią
10 Może macie jakieś swoje porady dotyczące eksploatacji by długo mi jeszcze ten samochód służył
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie wskazówki