06 Lut 2014, 18:01
Witam, niestety nie za bardzo ogarniam temat OC i tak dalej, więc szanownych forumowiczów o pomoc. Otóż, prawo jazdy mam od niedawna, mam 18 lat więc z tym wiążą się duże zwyżki, miałem kupować Golfa IV z silnikiem 1.9 jednak przez dłuższy czas wszyscy nagadywali mnie do tego, żeby na początek kupić mniejsze auto, żeby trochę się obyć w ruchu i przede wszystkim płacić mniejsze opłaty, może nie uległem przez to, ale po prostu na chwilę obecną nie mam wystarczająco dużo kasy, żeby kupić takiego golfa jakiego chcę, więc jestem zmuszony kupić mniejsze autko, jednak mam wątpliwości co do opłat, bo mam taką dosyć nietypową sytuację, ponieważ mam 18 lat, ale jestem współwłaścicielem auta(VW LT 2,5 tdi) od prawie 8 lat i chciałem się dowiedzieć, czy od tego czasu idą mi już zniżki, czy do 25 roku życia bez względu na to będę płacił zwyżki? Auto rejestrowane byłoby na mnie jako współwłaściciela(druga osoba ma pełny pakiet zniżek), chyba, że musiałbym wciąż płacić zwyżki to będę musiał sobie odpuścić współwłaściciela. Moje pytanie do Was, jak by te opłaty wyglądały w poszczególnych silnikach? Rozmyślałem nad Saxo 1,5 w dieslu, lub nad audi 80 b4 ale to tylko wtedy jak nie musiałbym płacić jakiś strasznych zwyżek, jeżeli jednak niestety tak będzie to raczej zostanę przy silniku nie większym niż 1,1.