"Śpieszę"
![Uśmiechnięty :)]()
po ponad dwóch latach z informacja na ten temat.
Otóż kupiłem wtedy za 200 zł tarcze Mikody i klocki Steinhof.
W chwili obecnej klocki Steinhof zamówiłem po raz drugi. Pora je wymienić- kończą się.
Zestaw w cenie 200 zł spisuje się rewelacyjnie. Hamulec jest bardzo dobrze wyczuwalny, a mocniejsze depnięcie na pedał hamulca powoduje stawanie auta dębem. Przy hamowaniu kompletna cisza. Na początku klocki troszkę pyliły, ale od czasu do czasu myjka zrobiła swoje i jest ok.
Wielokrotnie testowane przy zatrzymaniu auta z prędkości 130-, a nawet 160 km/h i ciągle działają idealnie.
Tarcze mają niewielki rant, jednak myślę, że spokojnie jeszcze wytrzymają jeden komplet klocków. Powierzchnia cierna tarczy idealnie gładka i świecąca. Zero bruzd, czy przebarwień.
Komplet montowany własnoręcznie. Od samego początku zero problemów. Tarcze o dziwo nie pogięły się
![Uśmiechnięty :)]()
.
Zdecydowanie polecam taki zestawik.
Do mojego samochodu dzisiaj zapłaciłem za klocki Steinhof SM 644 z przesyłką 60 zł.
Alternatywa w postaci markowych , które są dostępne w osiedlowym sklepiku to 110 i 118 zł.
Różnica znaczna. Steinhofy moim zdaniem spisuja się rewelacyjnie, więc nie przepłacałem za inne marki.
Pozdrawiam.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.