Sterownik ABS jest uszkodzony i szukam na wymianę

20 Lut 2018, 20:46

Witam
Mam pewien problem związany z abs'em w samochodzie mini cooper r50 silnik 1.6 - 116KM .
Otóż sterownik pompy jest uszkodzony przez co świecą się kontrolki ABS'u i hamulca ręcznego . Numery sterownika to ate 6757063 , 6757062 . Szukam go cały czas od miesiąca i nigdzie nie mogę znalezć o takich numerach a zbliża mi się przegląd . Czy ktoś może mi polecić kogoś kto zajmuje sie sprowadzaniem cząści bądz podpowie mi czy istnieje jakieą wyjście z tej sytuacji. Proszę o pomoc

pozdrawiam
bigl90
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 04 1990
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Mini Cooper R50
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Lut 2018, 22:21

To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Lut 2018, 02:07

Ooo dzięki człowieku jestem Ci wdzięczny. :) wpisywałem też po numerze ale nie znajdowało nic... W Googlach to samo. Jestem naprawdę zobowiązany dziękuję bardzo
bigl90
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 04 1990
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Mini Cooper R50
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

21 Lut 2018, 10:42

Nie ma tego dużo ale jak widać znaleźć można. Pamiętaj jeszcze że takie rzeczy można regenerować i są warsztaty które specjalizują się w takich sprawach. Warto dowiedzieć się jakie są orientacyjne koszty bo za taką usługę dostaniesz na sterownik i pompę gwarancję która przeważnie obejmuje 12 m-c. Używka nie wiadomo w jakim jest stanie ale jak będzie dobra to też założysz i zapomnisz o niej :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
    Nie bój się odebrać kluczyków
    Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...