Sterownik pompy ABS - wymiana na inny - Mercedes Sprinter

14 Gru 2020, 00:30

Witam, czy mogę zamienić pompę ABS na inny numer pompy do tego modelu samochodu (VIN: WDB9046121R477794) lub sam sterownik?
Nr pompy: VIA0004467889VP
Nr sterownika: 0841280265900020
Samochód: Mercedes Sprinter
Jurek1949
Obserwowany

• 14 Gru 2020, 11:26

Z tego co pamiętam jak wymienisz na identyczną to może być tak że kodowanie nie będzie potrzebne. W innym przypadku będzie taka potrzeba przypisania nowej pompy ABSu.

Tu jeszcze warto zwrócić uwagę żeby pompa była od samochodu z takim samym silnikiem (to kiedyś słyszałem od jednego z mechaników którzy zajmowali się takimi rzeczami), bo wtedy jest największa szansa że będzie wszystko działało i obędzie się bez większych problemów.

Tak swoją drogą to próbowałeś znaleźć te elementy z takim samym numerem? Części na rynku jest dużo i chyba nie powinno być z tym problemu.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Gru 2020, 13:16

Ciężko mi znaleźć właśnie z tym samym numerem i zastanawiam się czy są jakieś zamienniki, które ewentualnie będą pasować.
    Jurek1949
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
      Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
      Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
      Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...