Stilo 1.6 16v 2002 r czy warto?

06 Maj 2009, 18:54

Witam.Mam zamiar kupic auto do 16 tys.
Glownym predendentem jest stilo jak w temacie. Czy warto kupic to auto?Przebieg 115 t ys.

Pozdrawiam i prosze o rady.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ent
Nowicjusz

Miejscowość: nie ma

06 Maj 2009, 19:18

STILO JTD warto a w benzynie nie warto!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Maj 2009, 19:33

PhantomASA1 napisał(a):STILO JTD warto a w benzynie nie warto!!!

Na czym jest to oparte?.Jakos nie mam przekonania a do diesli:ojciec robi 16 lat auta w niemczech i mowi ze diesel dobry ale nowy :].

Wg mnie benzyna to klasa.
ent
Nowicjusz

06 Maj 2009, 20:32

Klasa jak ciągnie z baku tyle co dwa Diesle nieraz :D
stasiowski121

06 Maj 2009, 22:15

Co do Stilo to ja akurat też jestem za diselkiem. Znajomy ma 1.9 JTD i autko ma sie dobrze, całkiem zwinny no i spalanie też całkiem przyzwoite. Jak na razie żadnych większych awarii nie zaliczył także chyba nie jest złe. Ale ogólnie to o Stilo słyszałem, że jest dość awaryjne w przeciwieństwie do jego poprzednika Bravy. Mimo wszystko polecam tutaj bardziej diesla niż benzynę :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

06 Maj 2009, 22:24

rozsadek mówi diesel serce mówi benzynka .... ale tak bardziej serio znajomy miał stilo w benzynie i pamiętam ze zadowolony z tego autka nie był... :cry:
Duriel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dundee
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Premiera modelu 3008DKR MAXI
    Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...
    Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...

07 Maj 2009, 13:57

to co w takim razie jest godne zakupu za 16 tys? Fajnie zeby w miare nowoczesnie wygladalo i bylo komfortowe dla chlopa 193 cm .
ent
Nowicjusz

07 Maj 2009, 14:00

bite to ono na 100% było :P I co do przebiegu to też bym nie wierzył...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

07 Maj 2009, 14:15

Luke16 napisał(a):bite to ono na 100% było :P I co do przebiegu to też bym nie wierzył...

Skad ta pewnosc?Przebieg nie jest w cale taki maly :[
ent
Nowicjusz

07 Maj 2009, 14:23

spójrz na szpary pomiędzy lampami z przodu.... na lewej jest większa jak na prawej.... Jeżeli przebieg by był prawdziwy to bym się naprawdę cieszył bo 115 tyś km to w cale nie jest dużo ojciec w golfie III ma 289 tyś km i za pewne też był cofany licznik kumpel w mercedesie po podłączeniu do kompa baaardzo się zdziwł bo na liczniku ma przebieg 189 tyś km a komp pokazał "jedyne" 670 tyś km :D a dlaczego uważam że był cofany ponieważ spójrz na wytarcie kierownicy, pedałów...odstawiam że ze 180 tyś już ma cyknięte :P

Po Łodzi jeździ Fiat Marea 1.9JTD i jeździ na taksie nakręcone ma już 520 tyś km :D kierowca miał już parę dołów że chciał ją do rzeki wrzucić ale on innego autka nie chce :D
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

07 Maj 2009, 17:43

ent napisał(a):to co w takim razie jest godne zakupu za 16 tys? Fajnie zeby w miare nowoczesnie wygladalo i bylo komfortowe dla chlopa 193 cm .

Skoro jesteśmy przy Fiacie i nad nim myślałeś to tak, ja polecam Fiat Brava. Do tej sumy jaką dysponujesz kupisz spokojnie rocznik 2001 z dobrym wyposażeniem. Godne polecenia to silniki 1.6 16V oraz 1.2 16V (wbrew pozorom, taka mała pojemność potrafi czasami zadziwić - wiem z autopsji, bo wujek ma takiego). Ale mimo wszystko ja polecam bardziej 1.6 16V, moze troszkę więcej palić, ale ma niezłego kopa. Mój tata ma takiego więc jeżdże nim bardzo często. Ogólnie samochód jak dla mnie świetny. W środku dosyć przestronny, kufer wystarczy no i spalanie nie jest wcale złe. A do wolnych kierowców to ja raczej nie należę :razz: Jeśli nie jesteś uprzedzony do marki Fiat, ale wychodzi na to, że nie to na Twoim miejscu zastanowił bym się nad tą propozycją. Ale to już Twój wybór :wink:
Poniżej masz kilka pozycji dla przykładu:
[link do Gratka wygasł]
[link do auto.pl wygasł]
[link do Autotrader wygasł]
[link do Autotrader wygasł]
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Maj 2009, 20:39

Luke16 napisał(a):bite to ono na 100% było :P I co do przebiegu to też bym nie wierzył...

Zależy czy miało wypadek, czy stłuczkę.
Ja u siebie w Bravo mam wymienioną szybę, bo wcześniejsza była pęknięta, oraz pali mi się kontrolka od AirBagu, że niby poduchy nie ma. Poducha jest a na forum Fiata piszą, że to częsta przypadłość i da się ten błąd wykasować na komputerze.

Ale kto mi uwierzy, że auto nie było bite? :mrgreen:

Takie szpary to zawsze możliwość negocjacji ceny, a nie oznaczają, że auto spisane jest na straty.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Maj 2009, 21:18

z FIATOW interesuje m nie tylko stilo.Jednakze bardzo ciezko dostaac w mojej okolicy JTD postanowilem sie rozejrzec za czyms innym.

Golf IV 2001 1,4 pelne wyposazenie jest za 17 tys.
Alfa 147 1,6 16v 2001 odziwo strasznie tanio cos: 12 tys.

Auta sa w komisie i wlasciciel zastrzega ze zadne nie jest bite i sa w 100% sprawne

Ktore lepsze?chodzi glownie o silnik tzn o spalanie jak i o wytrzymalosc? i ogolne prowadzenie wozu.

Wnetrze golfa jest znacznie wieksze i bardziej okazale,No ale cena tesh :]

ent
Nowicjusz

07 Maj 2009, 22:07

No jeśli już tak mówisz, w końcu to Ty kupujesz a nie ja :wink: Z tych dwóch ostatnich raczej na pewno wziąłbym Golfa. Chociaż wizualnie Alfa bardziej do mnie przemawia i wogóle jakoś tak bardziej mi się podoba, ale Alfy słyną z dość dużej awaryjności i trzeba się z tym liczyć przy zakupie. Kolega miał kiedyś Alfę 156 kombi, jego ojciec miał taką samą. Obie co chwile się chrzaniły. W końcu z dwóch zrobili dosłownie jedną :mrgreen: Może akurat takie pechowe, nie wiem, ale nie raz słyszałem o Alfach i częstych wizytach w serwisie :neutral: A rozglądałeś się za jakimś Oplem. Polecam Vetra B, bardzo fajne autko, tylko lubi sobie trochę spalić czasami :wink:
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika