Stilo jtd 1,9 wolno wchodzi na obroty

25 Lip 2009, 07:50

Witam jestem dumnym użytkownikiem wyjątkowego Fiata Stilo. Niestety ostatnio przyprawia mnie o zawrót głowy. Najnowsza usterka objawia się w następujący sposób:
- po odpalenie wrzuceniu 1-go biegu i dodaniu gazu w celu ruszenia autko ma 1-2 sek. opóźnienia i dopiero wtedy zaczyna wchodzić na obroty
- jak już jade identyczna sytuacj jest na każdym biegu
- dodatkowo jak już mi zaczyna na te oborty wchodzić to w pewnym momencie przy około 3000 tys. obrotów go zamóla na moment po czym znów wchodzi na obroty - przy czym nie jest to reguła czasami do końca wchodzi na oborty wolno
- samochód się trzęsie lekko do tych 3000 tys. jak już je osiągnie to przestaje się trząść

Wielkie dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam
frodo83
Nowicjusz

Miejscowość: Oświecim
  • 25 Lip 2009, 14:06

czy auto wtedy mocnij kopci? odpala normalnie?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

26 Lip 2009, 10:18

a powiedz na czym ty jezdzisz????
    kamilszczak01

26 Lip 2009, 11:23

Sprawdz turbosprezarke i podlacz pod kompa.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Zlot fanów Toyoty Celica 2020
      Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...