Prosiłbym o ocenę dzisiejszej sytuacji, która wydarzyła się na drodze. Mianowicie doszło do lekkiego otarcia. Ja stojąc na poboczu, w osiedlowej uliczce, po lewej stronie jezdni szykując się do wyjazdu włączyłem kierunkowskaz sygnalizując mój wyjazd i czekałem na dogodną sytuację. Minął mnie w końcu ten feralny samochód (z którym doszło do stłuczki) i zatrzymał się na swoim pasie. Stał, nie sygnalizował nic kierunkowskazami, więc ja widząc to wyjechałem i ruszyłem lewą stroną jezdni aby go wyminąc. Gdy byłem na jego wysokosci, ten rozpoczął manewr parkowania tyłem. No i tak nieszczęśliwie, że swoim przednim zderzakiem zahacył o moje tylne nadkole. I tu zradza się moje pytane, kto jest winny kolizji. Czy można mnie traktować jako włączającego się do ruchu, nie zachowałem szczególnrj odtrożnosci i z mojej winy doszło do stłuczki. Czy wina drugiego samochodu, który cofając nie zachował ostrożności i mnie nie przepuscil? Babka w drugim samochodzie tłumaczyła się, że gdy patrzyła w lewe lusterko, mnie jeszcze nie było na drodze, zaczęła cofać, zagapiła się w prawe lusterko, i na lewe juz nie zwracala uwagi, więc nawet nie wiedziała, że ja znalazłem się już na jezdni i próbję obok niej przejechać. Ja znowu nie spodziewałem się, że ona nagle rozpocznie cofać. Dodaję animację poglądową, którą zrobiłem na szybko:
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Samochód elektryczny z montażem ładowarki - kompleksowa oferta wynajmu Dzięki temu kompleksowemu rozwiązaniu, Klienci Arval nie muszą martwić się dodatkowymi czynnościami związanymi z zakupem samochodu elektrycznego i szybciej mogą odkryć korzyści oraz przyjemność z jazdy samochodem niskoemisyjnym. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.