STŁUCZKA Z MOJEJ WINY PYTANIE WAŻNE

22 Sty 2010, 21:05

Dopiero co kupiłem auto przerejestrowałem na siebie ale oc mam do 22 lutego od poprzedniego właściciela. Oto moje pytanie czy bedąc sprawcą małgo wgniecenia nad zderzakiem a pan z którym sie stłukłem stwierdził że nie będziemy wzywać policje tylko spisze mnie z polisy oc. Moje pytanie brzmi czy ja mam podać polise tą która jest ważna po zakupie samochodu przez 30 dni na poprzedniego właściela? bo ja nie wykupiłem jeszcze?Jak to jest proszę o pilną pomoc?
papka7
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

22 Sty 2010, 21:22

tak. oc idzie wraz z autem a nie włascicelem, chyba ze poprzedni waściciel zastrzegł sobie jego zwrot
Toretto

23 Sty 2010, 10:56

czyli podam oc poprzedniego właściciela. Dziękuje za odp. A ile sie traci zniżek do ubezpieczenia oc?
papka7
Nowicjusz

23 Sty 2010, 14:44

Zależne to jest od firmy w której wykupione jest OC.
kmtaxi
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Bielsko-Biała
Auto: Mercedes W210
Silnik: 2,2cdi 143KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

23 Sty 2010, 22:16

Podajesz nr polisy która obowiązywała w danym dniu. W Twoim przypadku polisa poprzedniego właściciela.

Ubezpieczyciele najczęściej obcinają 10% na rok. Ale różnie jest u różnych firm.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Sty 2010, 22:22

dzięki za pomoc.
papka7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczny system wzywania pomocy po wypadku
    Toyota, Lexus i Honda biorą udział w pilotażowym programie w Japonii, którego zadaniem jest automatyczne wezwanie pomocy, kiedy dochodzi do wypadku. Nowością w stosunku do tego rodzaju systemów działających w różnych częściach ...
    Seat Leon III - gama silników
    SEAT wysyła nowego Leona na bitwę wydajnych i oszczędnych silników TDI i TSI, o pojemnościach od 1,2 do 2,0 litra pojemności. Wszystkie silniki wyposażone są w bezpośredni wtrysk i turbodoładowanie. Zostały one zaprojektowane ...