Skoro poruszony jest ten temat to ja rowniez prosze o opinie: co myslicie o zamontowaniu stozka w poldku? Czy po zamontowaniu odczuje jakiekolwiek efekty? Piszcie cokolwiek co Wam przychodzi na mysl.Pozdro.
Według mnie montowanie stożka do poldka nie ma sensu. Stożek usprawnia tylko dopływ powietrza na bardzo wysokich obrotach. na niskich obrotach auto ma mniejszą elastyczność. Ja bym stożek włozył do jakieś hondy np. crx który z 1.6 wyciska 130KM. To by miało sens.
A moze odczuł bym cos (cały czas mowa o poldku) jezeli oprocz stożka zamontowałbym tez np. strumienice, tłumik sportowy i wiadomo ze cudów nie bedzie ale zawsze cos i moze by sie to jakos zgralo, co o tym myslicie ? Pozdro.
Toyota Supra z 1994 roku - rekordowa cena sprzedaży na aukcji Gdyby zapytać fanów motoryzacji, który seryjny model był największym osiągnięciem Toyoty, wielu wskazałoby Suprę czwartej generacji, czyli model MK4. Podobnego zdania musiał być nabywca czarnej Supry z 1994 ...
Volvo 900 - samochód do driftu Volvo pożegnało się już z napędem na tył, ale kiedyś sprawy miały się zupełnie inaczej. A modele z serii 200, 700 i 900 wychowały wielu skandynawskich rajdowców i drifterów, którzy za ich kierownicą ćwiczyli ...
jak dla mnie to nie ma sensu. Przy 200KM silniku takie "bajery" dają do 15KM przyrostu. Przy poldkowych 70KM różnica będzie nieodczuwalna biorąc pod uwagę że troche napewno uciekło. Jak śmigasz na gazie to już wogóle.
Dzieki za opinie. Bo tak sie wlasnie zastanawiam jak by go chodz troche "podkrecic"(jak ja lubie to slowo ) a zeby nie wydac przy tym nie wiadomo ile.Pozdro.
kolego Ja zamontowałem do swojego poldzia atu plus 1,6 GLI magnetyzery , stożek świece cztero elektrodowe i silnik jest dużo elastyczniejszy na gazie i paliwie więc ja z tymi opiniami się nie zgadzam
Moim zdaniem nie ma wogole sensu montowanie samego filtru stozkowego. Jak juz sie tuninguje silnik i chce sie zyskac odczuwalna moc to wtedy to jest jak najbardziej potrzebne ale nie sam filtr.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.