Strzela gazem przy odpalaniu i podwyzsza obroty silnika

08 Lip 2013, 21:37

Witam użytkownicy,
mam mały problem z lanosem ben+lpg
Od jakiegoś czasu przy odpalaniu strzela gaz i jak w porę nie cofnę kluczyka to po odpaleniu podwyższają się automatycznie obroty silnika do maksimum. Początkowo jak tak zrobil mechanicy doszli do wniosku ze to przez zapchany filtr paliwa, wymienili po czym robi tak samo tylko po prostu rzadzej. Po następnej wizycie powiedzieli ze jest zapsuty parownik. Mój ojciec mówi ze to napewno nie parownik, bo wtedy by nie jeździł samochód sprawnie, by zamulał.
Wiecie może pi razy oko co z moim zaczarownym samochodem sie dzieje? POMÓŻCIE !!!
asienkaa89
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 08 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: daewoo lanos
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

20 Lip 2013, 03:34

Pojedz do gazownika i niech ci zamienią na próbę reduktor. Sprawa się wyjaśni czy to on jest winny temu zjawisku. Przyczyn może być wiele ,od czujników silnika po nieszczelności układu dolotowego. Najbardziej jednak ciekawi mnie jak Ty to auto zapalasz ..? Na gazie zapalasz??? :shock: Nie na benzynie ?? :sly: Dużo by wyjaśniła informacja jak auto jeździ na benzynie i przede wszystkim jak zapala na benzynie. Też idzie na obroty..?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    MORPHOZ - dane techniczne samochodu koncepcyjnego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...